2022-04-20 53 浏览
荃湾木系文青cafe☕️想试呢间cafe好耐!餐厅睇相好似好大,原来好细😂唔似一间餐厅入面位置都好少,不过外面都有凳可以比人坐下饮咖啡chill chill😇我地3点半先到,好彩就唔使等位🎉不过就卖哂我一心想黎试嘅原个牛油果all day breakfast 啦🥲咁唯有叫其他啦,menu选择唔算太多🤔❣️慢煮香草鸡胸配鲜果($90)本身对鲜果冇太大兴趣,不过个set都有几多野食🤗可惜慢煮鸡胸有啲揩😵‍💫唔系想像中好juicy同好嫩滑𠮶种作为主角有啲失望😞同埋香草酱味道好重,抢哂本身鸡嘅味😢重点有啲冻冻地,定系慢煮系咁?我觉得似整好摆左好耐多啲😣鲜果有士多啤梨、蓝莓、无花果同苹果,都甜嘅😇蛋沙律好好食,沙律菜有大量我最钟意嘅火箭菜🥰I like it❤️❤️❤️❤️❤️面包有布里欧面包同迷迭香蕃茄包各一前者比较松软同热,后者似酸酸地嘅长法包,系硬硬嘅口感,都几特别🥖❣️温泉蛋日式本菇鸡肉意粉($80)呢个意粉我觉得好食过adb😂有啲惊喜😂手工意粉有基本al dente,虽然汁唔多,但每条意粉都挂到味🤗鸡肉都有额外调味,唔系就咁炒埋一堆👍🏻不过连唔连埋温泉蛋汁一齐食好似唔太大分别🤣但系都令人想一啖接一啖🥰
荃湾木系文青cafe☕️
想试呢间cafe好耐!

餐厅睇相好似好大,原来好细😂唔似一间餐厅

咁唯有叫其他啦,menu选择唔算太多🤔

❣️慢煮香草鸡胸配鲜果($90)

本身对鲜果冇太大兴趣,不过个set都有几多野食🤗
可惜慢煮鸡胸有啲揩😵‍💫
唔系想像中好juicy同好嫩滑𠮶种
作为主角有啲失望😞
同埋香草酱味道好重,抢哂本身鸡嘅味😢
重点有啲冻冻地,定系慢煮系咁?
我觉得似整好摆左好耐多啲😣

鲜果有士多啤梨、蓝莓、无花果同苹果,都甜嘅😇
蛋沙律好好食,沙律菜有大量我最钟意嘅火箭菜🥰
I like it❤️❤️❤️❤️❤️

面包有布里欧面包同迷迭香蕃茄包各一

❣️温泉蛋日式本菇鸡肉意粉($80)

呢个意粉我觉得好食过adb😂有啲惊喜😂
手工意粉有基本al dente,虽然汁唔多,
但每条意粉都挂到味🤗

鸡肉都有额外调味,唔系就咁炒埋一堆👍🏻
不过连唔连埋温泉蛋汁一齐食好似唔太大分别🤣
但系都令人想一啖接一啖🥰

店舖得2个员工,佢地好似好忙咁😂连位都唔得闲执
都有唔少人净系黎饮咖啡,我地今次就冇试啦希望下次可以试下同食返我个牛油果all day🥲🥲
2022-04-05
  • 本菇鸡肉意粉配温泉蛋