2023-04-13 199 浏览
🍽️ Pici 📍沙田沙田正街18号新城市广场第一期2楼251号舖-叫咗个set for two,原价488加一,点知埋单用咗七百几蚊前菜💫 布袋芝士Burrata Cheese(加$25 )芝士奶味香浓,口感独特,正!💫 吞拿鱼牛油果他他Tuna Tartare (加$15 )吞拿鱼同牛油果原来好夹!再加上少少洋葱,成个前菜一啲都唔腻❤️意大利面💫 是日新鲜制作意粉(青酱大虾意粉)( 加$30)大虾爽弹,意粉烟烟韧靭,青酱亦好够味😍😍💫 乡村风肉酱水牛芝士意大利菠菜绿云吞Ravioli Campagnola(加$25)切开云吞,入边有满满嘅水牛芝士,配合酸酸甜甜嘅蕃茄肉酱,令到味道啱啱好,不过食多少少就会觉得有啲腻甜品💫 提拉米苏Tiramisu(加$30 )面层有口口一层咖啡粉,一食入口有浊亲嘅感觉🤣食到底部有好浓郁的咖啡味🫶🏻本身对咖啡冇咩好感,但系都几钟意食呢一个Tiramisu💫 义式奶冻Panna Cotta(加$30 )奶冻表面有红莓酱,味道有啲似麦当劳嘅士多啤梨新地🤣🤣酸甜味道配合浓浓奶香嘅奶冻,不知不觉就会食晒成杯-🌟 饮品方面拣咗汽水🌟 每样嘢都要加钱,其实冇想像中咁抵
🍽️ Pici
📍沙田沙田正街18号新城市广场第一期2楼251号舖

前菜
💫 布袋芝士Burrata Cheese(加$25 )
芝士奶味香浓,口感独特,正!

意大利面
💫 是日新鲜制作意粉(青酱大虾意粉)( 加$30)
大虾爽弹,意粉烟烟韧靭,青酱亦好够味😍😍

甜品
💫 提拉米苏Tiramisu(加$30 )

💫 义式奶冻Panna Cotta(加$30 )
🌟 饮品方面拣咗汽水
🌟 每样嘢都要加钱,其实冇想像中咁抵
🌟 餐前面包烟烟韧韧,配上黑醋同埋橄榄油,好香好好味!
🌟 是日新鲜制作意粉真系几好食!做到al Dente🤌🏻

推荐指数:4/5