2021-10-02
甚少踏足大角咀,原来依区都有唔少小店💛今次去咗Homeland食lunch,依度最出名嘅就系手工意粉,菜式特别得嚟有心思,食厌咗传统西餐可以嚟依度试吓☺️• 香城安格斯牛汉堡 $88Burger大得好惊人,绝对食得够饱!汉堡扒可以拣生熟度,煎得几香同重牛味,夹住煎蛋同烟肉,非常丰富!套餐仲包括沙律同饮品添😚• 冬阴功海虾阔条面 $118鲜制意粉口感确系烟韧弹牙啲!海虾肉大只爽口,冬阴功嘅酸同辣度都啱啱好,惹味又开胃,钟意食酸辣嘢嘅人应该都会几钟意😝• 明太子鸡翼 $30连鸡翼都有数款口味,当然拣返我最爱嘅明太子啦!不过明太子嘅味道未算好突出,整体不过不失😗• 酥炸吉列广岛蚝 $38相对其他菜式嚟讲就比较失色咗啲,炸皮偏干同硬身,内里差咁啲肉汁,不过蚝味就几浓。• 脆炸粗直薯条配松露蛋黄酱 $48薯条本身加咗辣粉调味,就咁食已经相当正!松露酱几够味,搭埋薯条食冇得输😎• 热情果茉莉小麦啤 $58依度提供唔少手工啤酒嘅选择,晏昼饮仲会抵饮啲!拣咗款酒精浓度比较低嘅啤酒,淡淡地嘅热情果味好fresh~
• 香城安格斯牛汉堡 $88
• 冬阴功海虾阔条面 $118