2024-08-07
呢间位于中环街市嘅手工拉面店,真系好值得一试!我同男朋友今日来到呢度,试左佢哋嘅几款特色手工拉面同刀削面,真系大有滋味!一入门店,就感受到一股独特嘅气氛。店铺装潢简约但又设计感十足,宽敞明亮嘅用餐空间,加上店员专业又亲切嘅服务态度,令人感到特别舒适。首先上桌嘅就系我哋点嘅「醉鸡药膳手工拉面」。一碗热气腾腾嘅拉面攞到枱,看到面条韧性十足,醉鸡肉质嫩滑,份量十足。我哋一起试完之后,发现汤头浓郁滋味,入口回甘,仲有淡淡中药嘅香气,配合弹牙嘅面条,真系完美配搭。紧接著我哋试左「酸辣汤手工刀削面」。每根手工刀削嘅面条都有一种粗犷感,同浓郁嘅酸辣汤头交织一齐,味道独特而又醒胃。汤头煮得好到位,酸辣刚好,微带一丝辣意,麻麻辣辣,令人有一种食欲大开嘅感觉。再加上弹牙有劲嘅手工刀削面,每一口都充满层次感。最后,我哋仲点左一份「五香牛𦟌」,肉质鲜嫩多汁,佐以恰到好处嘅五香酱汁,简直太过瘾了!