2022-06-01 178 浏览
难得嚟到乐富呢度嘅有间咁chill嘅餐厅,就喺地铁站旁边非常方便。餐厅向着间开咗只非常大嘅窗,虽然窗外冇乜风景睇但室内装修非常别致,充满小趣味。我哋各自叫咗一份set lunch $138, 除咗主菜会跟一份餐汤面包同饮品今次餐汤系南瓜汤,非常浓郁同creamy, 而且好香南瓜味,餐包系有啲似sourdough,烟烟韧韧~主菜我哋分别叫咗自家制肉丸(和牛)手工意粉同皇后薄饼,肉丸我初头以为系好似ikea𠮶种细细粒,冇谂过佢系咁大粒但因为咁所以入面保存咗好多肉汁,笃碎佢捞埋啲意粉食好正~意粉食得出真系手工制,同平时食开𠮶啲好唔同,有少少粗幼又不一,同埋口感好弹性。皇后薄饼系意式薄饼嘅经典口味,只有罗勒叶,蕃茄酱同水牛芝士~蕃茄酱食得出都系自家制唔会死咸,加埋个薄饼皮好正,唔会实的的咁~同埋分量真系超大份,我哋两个都食唔晒要打包拎走总括来讲即系一个唔错嘅用餐体验~有时间都会再同朋友嚟试吓佢其他菜式

细细粒,冇谂过佢系咁大粒

真系超大份,我哋两个都食唔晒要打包拎走