2024-10-24 932 浏览
一向都好钟意食手工面,但中式手工面唔常见。所以将军澳开咗新店 又标磅手工面当然要试下。有六款唔同口味  主打都系牛 手工面 / 素食者都有照顾到。 主打手工面 面既选择比主食更阔 有八种粗幼度+刀削面选择。可惜我哋比较迟食 刀削面已经卖晒。最后叫左蕃茄牛肉细面 $65 仲有酸菜牛肉面 $65 牛肉薄薄地 煮得岩岩好 有淡淡既牛香。手工面非常出色,有咬口得黎唔会实的的。煮得岩岩好。睇得出店员好用心想带最好既美食比大家 会提点客人面到左要先食先系最好口感。亦会提醒客人可以免费加面,胃口比较大既朋友最岩黎呢度食。   另外仲叫左两杯野饮 : 鸭屎香柠檬茶 面餐+$18 同 咸话梅柠檬茶 跟面加$23两杯都叫左少甜 调味调得好好 柠檬味同鸭屎香/咸话梅都恰到好处 两杯都好香。差啲唔记得提个凉拌木耳 $18 细细份 叫黎等面食过下口唔错。食得出凉拌有浸泡过 好入味。手工面真系好唔错 , 值得再回头

最后叫左蕃茄牛肉细面 $65
仲有酸菜牛肉面 $65

手工面真系好唔错 , 值得再回头
2024-10-04