2021-06-16
Pizza虽然好邪恶但间唔时都会好想食🍕有冇人有同感🙌🏻呢间《The Pizza Project》NANA一早就已经bookmark左好耐!听讲佢堪称全港最好味嘅手工薄饼店🤩所以前排就去到试下佢啦!结果同预期一样都系超水准的哈哈💯-见到网上好多人都系会试佢个《Project Tasting Set》既套餐$195@1人 所以NANA同两位友人都叫左呢个套餐✨由于我地3个人就会有:【1款Gnocco Fritto、1款Antipasti、3款Pizza、2款甜品】(其实我地三个女仔听到叫3个pizza都知会食唔哂🤣最后都真系要打包哈哈哈)-Carbonara Pizza 11‘呢个卡邦尼Pizza好似就系The Pizza Project既Signature🍕✨外貌好看、味道好食!都唔怪得佢咁受欢迎💯每一块pizza上面都有烟肉包住一粒鹌鹑蛋 再加上爆多的芝士同蕃茄酱🍅不讲系视觉上定系口感上都好有冲击💨再讲讲佢既pizza皮好香脆 个pizza皮虽然冇芝心边 但都好脆口 绝对可以令你食埋佢既魔力⚡️-Nouja Spicy Salami Pizza 11’睇呢名都知佢会辣辣地!唔食得辣既朋
Carbonara Pizza 11‘
Nouja Spicy Salami Pizza 11’
睇呢名都知佢会辣辣地!唔食得辣既朋友就要留意下啦👀NANA系得辣既所以都觉得呢个pizza很不错 但就相对上都会比较heavy 因为每一啖都会好多酱 好多芝士 再加埋上面个莎乐美肠 十分之极度邪恶啊〰️😈
Parma Pizza 11’
呢个Parma ham pizza系3个入面相对上冇咁重口味🤣起码上面有啲火箭菜同冇极多酱汁〰️唔想食咁heavy又想食pizza就可以拣呢个啦✨但Parma ham都系偏咸个种!整体都ok 但如果得两个quota就未必拣呢个啦😗
Truffle Gnocco Fritto
黑松露酥炸面团(好似话似系饺子既物体🤣)入面有满满得松露芝士 好香!面团亦好香脆 但NANA觉得同pizza皮好似 食左呢个再食pizza就略嫌太饱太济
Mozzarella Fritta
香脆芝士条 系可以拉丝个种🙌🏻作为前都几开胃 为之后既邪恶pizza打个靓底🤣点埋个青酱感觉就会更清新 很不错呢🍃
Pici Tiramisu
我谂呢个甜品又系必叫既(?)NANA本身就唔系tiramisu既fans!就咁食觉得可以再浓啲同再湿润啲🙈但整体来讲都系好食的啊!
White Chocolate Mousse
唔知系咪因为食完咁多heavy既野之后 都想食返啲酸酸甜甜既甜品 所以NANA觉得呢个白朱古力蓝莓mousse好食过tiramisu🤣蛋糕好湿润 蓝莓酱酸酸甜甜 作为一个完结既甜品满分💯
整体来讲呢个系一间好抵食好高质会回头嘅手工薄饼店😆🙌🏻环境昏暗服务态度满分!好适合一班朋友chill住咁食💯加上呢间Pizza店冇加一服务费 $195食足咁多野!真系要捧住个肚走🤰🏻期待下一次到访呢✨〰️