2022-06-01
【#饮茶精选🍵 】#好彩海鲜酒家 打完针小休之后,又再出去饮 #早茶今次去依间好彩,基本上已经少去,一来价钱偏贵,二来食物质素下降,有时会选择更高价钱,但食物质素同样高既其他食肆。#白粥 系我屋企人每次去依度饮早茶必然之选,佢个粥底做得好好,比一般粥铺更好,$11算系相当抵食。#香滑蒸肠粉 都系一定会拣,因为真系够滑(我觉得冇之前咁滑)点埋酱油更加好味🤣 中点$21#香滑麻蓉包 唔系经常有得食,佢都做得几好,包好软熟,包馅未至于流心但亦唔会干晒👍 中点$21牛肉卖($19)同娥姐粉果($17)就一般,特别是粉果只有两只,虽然比较大只,但个皮太厚,难消化🤥依度而家推广 #手机落单,话有九折,亦听到店员话有折,所以冇细睇。原来佢既九折系讲茶钱!有点取巧🤔茶钱$12 (九折后$11,平$1)🤢推介指数:4/10#港饮港食 #西营盘 #中式饮茶 #酒楼
打完针小休之后,又再出去饮 #早茶
茶钱$12 (九折后$11,平$1)🤢
推介指数:4/10