2019-12-07 92 浏览
今日lunch 去左沙田围附近,想食烧味,于是入左呢间叉烧大王。行入嚟地方都好企理,装潢好似酒楼既格局,空间好寛敞。可能系撞到lunch 时间正一正,人山人海,好彩都唔使等位:p本身黎到应该试下佢d叉烧。一时间心血来潮,叫左个乳猪五宝饭。错有错著...估唔到佢个乳猪仔系咁出色,脂肪同肉既比例岩岩好,最正系面𠮶层脆皮,口感一流😛叉烧大王应该系我食过咁多间茶记,乳猪最好食既一间,可以考虑改名做乳猪大王...仲有烧鸭、咸蛋红肠都系水凖以上,配合埋佢地既酱汁,认真算好唔错😆可惜系食得太饱了,想试埋佢地既叉烧,话晒佢地系叫叉烧大王😂之后叫左杯冻柠茶,茶记水准,正常发挥,所以我唔多讲了。下次过黎,我一定会黎食佢地既叉烧,应该更加会有惊喜:)