2022-08-03 951 浏览
油尖旺打冷,  自从 鸿发 大变身,   陵发 又不知点算好,  无左两间「饭堂」,  知道红伶开返 (虽然系代替左一间好正嘅边炉) 一路都好想试.  店铺装潢都好保留到上一手嘅氛围,   亦系好有「打冷」嘅感觉,  坐低左就唔理喇,  叫野食先,    见到佢地大部份野价钱都好合理,  叫几个招牌菜试下先, 冰震芥辣墨鱼片,   开始越嚟越少人做呢个菜,   来货相对地少同贵,  功夫相对地多,   如果佢个 wasabi 拣到再辣少少嘅,  就直头系 perfect. 爆尖椒炒猪什,  另一个唔系间间有嘅菜,   就好显椒多过杂好多   佢啲尖椒唔算辣,   如果系钟意食好辣嘅朋友可能就会失望,  如果唔计辣的话其实佢系炒得好好.. 卤水什锦,  都系成班人打冷一定会叫喇,  绝对唔伏,  佢地嘅卤水 好够味,  可能有人会觉得偏咸但我就 绝对OK 鹅片已经卖晒,  咁叫个鹅件都好啦,   系无啖啖肉咁爽喇,  但系同什锦一样,  佢地嘅卤水野系正嘅.. 炒蚬,   水准之作啦,  咁出名嘅餐厅呢啲就真系好基本,   佢唔会好多吉壳,   无投诉. 大豆芽豆卜,   系唔知点解会叫

冰震芥辣墨鱼片

爆尖椒炒猪什

卤水什锦
卤水鹅

豉椒炒蚬

大豆芽豆卜,   系唔知点解会叫左佢嘅
 拍埋咁多浓味嘅菜度.    佢就真系变成完全无味...
大豆芽豆卜

再加埋大大枝啤酒,   店员又好好礼貌有讲有笑,    其实回头率高嘅,    唯独系我地BOOK 得早食, 食食下已经成间爆晒场,  希望下次有位啦~

冰震芥辣墨鱼片
爆尖椒炒猪什