一直都好钟意呢间台湾菜🇹🇼因为香港好消息到咁道地多款式既台湾味道👅而且座位好阔落好舒服环境打卡感不错📷 今次嚟到铜锣湾呢间分店仲有对住海既落地大玻璃感觉好Chill🌊 仲要值得一赞佢嘅台湾歌Playlist配上地道既食物真系好似飞咗去夜市咁呀✈️⭐️ 三色盐酥鸡 🍗盐酥鸡炸得香脆又唔会太重口味🤗 柚子松露同埋水牛城酱各有精采🎨 自己比较喜欢柚子酱感觉较清爽🍊⭐️ 咸蛋黄芋泥球 🍠咬落酥脆嘅外皮包住绵密嘅芋泥💜 里面嘅咸蛋黄带丝丝嘅咸香🍳 全美复制到宁夏夜市食到嘅味道‼️⭐️ 松露玉米起司蛋饼 🌯蛋饼加上粟米同芝士好有台湾既街头风味🧀今次加上松露酱就提升咗层次有种独特既香气🍄⭐️ 麻辣牛肉面 🍜呢度嘅牛肉面特别配上自家制嘅牛脂油🥓配上牛肉嘅牛味特别香浓🥩麻辣味令到油脂感唔会太重值得一赞🌶️⭐️ 肉松皮蛋鲁肉饭 🍛卤肉肥瘦相间配上粒粒分明嘅饭粒🍖简单平凡嘅美味配上肉松同埋皮蛋就令到咸香更加重🥚⭐️ 芋泥椰丝奶奶麻糬 🍡又令我好怀念淡水嘅名物鲜奶麻糬🥛黏糯度好高可以自己用筷子分嚟食好特别🤍 浓郁嘅奶味配上芋泥既配搭又出奇配合🤗⭐️ 伯爵茶冻芋圆 🍭芋圆份量超丰富🤩配上茶冻绿豆粉圆等各种配料🫘好有传统台湾刨冰嘅古

三色盐酥鸡
芋泥椰丝奶奶麻糬
⭐️ 芋泥椰丝奶奶麻糬 🍡
伯爵茶冻芋圆
⭐️ 伯爵茶冻芋圆 🍭
芋圆份量超丰富🤩配上茶冻绿豆粉圆等各种配料🫘好有传统台湾刨冰嘅古早味感觉🎏
绿豆沙牛乳
⭐️ 绿豆沙牛乳💚
你杯系我每次去台湾必饮嘅饮品😝 绿豆沙好有冰沙既感觉但系唔会过甜🍵同牛奶混合得好幼滑🍼入口非常消暑☀️

⭐️ 香水柠檬冬瓜茶 🍋
冬瓜茶嘅口味非常清甜🥒 加上香水柠檬独特嘅香气令到甜度唔会太单调🌼

三色盐酥鸡
咸蛋黄芋泥球