2021-09-04 52 浏览
今日约咗好耐冇见嘅讲到朋友食下饭倾吓计,上网见到呢间餐厅都几靓,而且坐得舒服,好方便我哋倾偈谈心!虽然呢间餐厅主打咖啡,但系见到佢都有Happy Hour卖埋啤酒,所以放咗工之后落嚟休息吓都几开心!餐厅装修主打蓝色,而二楼仲有一个超级打卡位😍😍🍡Sunset HK$49见到杯咖啡终于了解点解佢叫sunset!上面系一层咖啡,而下边系橙汁,好有夕阳嘅感觉!饮嘅第一啖会饮到好香嘅香橙味,亦都夹杂左咖啡豆带来嘅少少果香味!混合埋一齐个口感就苦得来带点香橙既甜,好正!🍡Midnight HK$49一开始见到个简介写呢杯有碟豆花嘅材料,所以都好奇蝶豆花本身系乜嘢味道,但就饮到有啲薄荷味😅😅🍡鸡肉泡菜沙律 HK$78呢个沙律简直系减肥人士嘅恩物!除咗有鸡肉同沙律菜之外,仲有泡菜同玉子烧!玉子烧好甜而且好滑;鸡肉好香嘅香草味,而且完全唔嚡!🍡芝士菠菜酥HK$37芝士味好香浓,而且菠菜味夹杂咗啲白汁,食落好香口!可惜个酥皮唔够脆🥲🍡柚子柠檬蛋糕 HK$45呢个蛋糕我最欣赏嘅就系佢中间好绵密嘅cream😍😍食落带柚子香气,味道带柠檬酸,少少刺激得黎又带甜🤤

餐厅装修主打蓝色,而二楼仲有一个超级打卡位😍😍

🍡Sunset HK$49

🍡Midnight HK$49