2021-12-21 25 浏览
花香 (尖沙咀)📍尖沙咀河内道18号K11购物艺术馆B2楼201号舖🤍极具艺术气质兼台湾特色的少女迷人餐厅,餐厅内会有粉红色的霓虹灯,上面仲写住金句You are what you eat 🥰😍😍非常吸引我地去食。仲有另一句Floom as you born to be ,呢句既意思即系自爱也,非常有意思😍🟢Holiday Special set 前菜👉🏻凉拌黑松露纹甲墨鱼会有青瓜、墨鱼咀同少量芥末,味道方面系酸酸甜甜,对于前菜黎讲十分开胃。另外仲配有一朵黄色太阳光做衬托一绝,好配合餐厅既主题😍👉🏻花香皮蛋豆腐配有肉松、皮蛋、葱、秘制酱汁,味道方面酸甜适中,不错不错主食👉🏻海胆雪人咪型意粉$388金黄色的粒粒海胆饭,每食一粒饭都会食到劲浓烈的海胆味!对于喜欢食海胆的女小编黎讲揾有啲招架不住,因为我觉得有少少腥味!但对于同样爱吃海胆的男小编黎讲却觉得蛮不错。小编就建议钟意爱吃食海胆同承受得到𠮶种腥味既人先好食,因为唔系个个接受到个种感觉😜但不得不说呢个饭极具特色同创新!因为除左有红莓同蓝莓作半碟之外,仲有个金黄色既雪人海胆芝士,睇落劲似雪糕,但食落就知道系芝士👉🏻华丽大虾墨汁意粉$368
花香 (尖沙咀)
📍尖沙咀河内道18号K11购物艺术馆B2楼201号舖

🟢Holiday Special set
前菜
👉🏻凉拌黑松露纹甲墨鱼

👉🏻花香皮蛋豆腐
配有肉松、皮蛋、葱、秘制酱汁,味道方面酸甜适中,不错不错

主食
👉🏻海胆雪人咪型意粉$388

👉🏻华丽大虾墨汁意粉$368
外型卖相相当吸引,六只大虾既墨汁意粉配上忌廉汁,呢个食法比较几特别,亦好少会咁食,而且干身得黎又够好味🥰

饮品
👉🏻蜜桃乌龙
乌龙茶,底部有蜜桃汁,大家记得搅匀佢先好饮

👉🏻黑糖姜汁牛奶配悬浮圣诞棉花糖
圣诞主题特色的饮品,清淡得来够健康,上面仲有粒劲可爱既棉花糖

甜品
👉🏻草莓鲜奶厚吐司
厚厚的酥皮多士,上层有浓厚既忌廉配有粒粒草莓🍓

🤍原来花香系一间主打台湾特色料理既餐厅,另外仲有一间同公司既鸟语则位于厚福街蓝马大厦,而鸟语就会主打日本特色料理。

两间餐厅既富士山饭都相对出名,咁花香既出既富士山饭系以粉红做主题既粉红富士山白咖喱黑豚肉饭,相反鸟语出既富士山饭会以蓝色做主题,大家有机会都可以黎试试🥰