2021-07-01 21 浏览
今日打算去上环附近staycation,路过嘅时候见到呢间餐厅有好特别嘅3D咖啡拉花!但原来呢个3D咖啡拉花只系星期一至星期六嘅⏰14:00至19:00供应!🍡3D coffee HK$70侍应一上枱嘅时候,我同男朋友已经忍不住拎起手机不停咁影相啦!真系好cute好得意好可爱啊!我哋总共叫咗两杯3D咖啡,而图案就拣咗猫猫🐱同熊仔🐻‍❄️!搞到我真系好唔舍得饮!❣️Mocha (猫仔)好浓香嘅朱古力味,完全唔会太甜,好啱我呢啲唔系好钟意咁甜嘅人!❣️Cappuccino (熊仔)呢杯泡沫咖啡有好香嘅咖啡味,但相反地比较淡口,好易入口同埋唔算好重咖啡味!如果有啲朋友仔系本身唔太喜欢太浓咖啡味既,咁就可以试吓呢杯!🍡孜然鸡条食落好香孜然味,炸粉炸到好脆,唔油腻!咬落鸡肉好软身,好似食紧鸡肉肠既鸡肉咁,同其他餐厅的炸鸡条好唔同,好好食!不过孜然粉若果可以再重少少会更好🤣🍡肉酱意粉离远都闻到好香鲜茄味,而且芝士都焗到好吸引!啲肉酱都食得出有牛味,正!🤤🤤🤤🍡英式早餐估唔到呢度嘅英式早餐真系咁丰富,包括有蒜蓉包,火腿,烟肉,薯块,蕃茄,英式肠,炒菇,炒蛋同茄汁豆!我比较欣赏佢个茄汁豆系事先焗过,同事都闻

🍡3D coffee HK$70

❣️Mocha (猫仔)

❣️Cappuccino (熊仔)

🍡孜然鸡条

食落好香孜然味,炸粉炸到好脆,唔油腻!
不过孜然粉若果可以再重少少会更好🤣

🍡肉酱意粉

🍡英式早餐

我比较欣赏佢个茄汁豆系事先焗过,同事都闻到有蒜蓉味!另外炒菇都几香,但可惜个炒蛋相对炒得老咗啲!