餐厅: 慢理牆城
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2019-06-15 343 浏览
呢间餐厅最近都经常上热门榜,黎到既时候真系吓左一跳,间野唔系话好大,10拎张枱左右(所以想黎记得要订枱),同埋装修真系好靓,四周充满森林气息,中间大大个「城墙」充满装饰物,真系每个点都可以成为打卡点🤤🤤一坐低就有人黎倒左杯水比我,唔好讲笑饮杯水都写意d,因为系蓝色既碟豆花水🤩两个人食都叫左唔少野,首先上菜既系薯条同埋青口头盘🤤大大碟松露芝士薯条,真系见到就知自己值回票价,真系未试过食松露薯条有咁大堆既松露酱,仲要配上邪恶既芝士😍不过薯条本身就不太出色,有点硬身而唔系松脆,要扣下分啦🤨同步上既白酒煮青口,呢到一份就10只左右,平唔平就见仁见智啦,味道上都个汁就偏酸少少,大概系只白酒既问题🤔同时个汁真系少得有d可怜,个人觉得白酒青口个汁真系好重要,基本上味道来源都系个汁,冇汁一齐食既话真系同普通煮青口冇乜分别,大大咁扣分☹️到左主食,上先既系呢个蟹肉牛油果意粉,顺带一提呢到既意粉饭各自有佢既主色,呢个就系青色(好似系)呢个记得捞哂成个面先食,牛油果捞完就会creamy d同埋吊下味,同时蟹肉份量都好多,但有些许雪味同埋蟹壳系入面,扣左少少分但都算系值得推介既👍🏻👍🏻最后就系带子南瓜汁Riso
碟豆花水
芝士焗黑松露薯条
白酒忌廉煮蓝青口
牛油果忌廉蟹肉扁意粉
最后就系带子南瓜汁Risotto(黄),佢有提过呢到既Risotto系偏硬身既,绝对同大家食开合格既Risotto既口感唔同,佢既颗粒感好高同时米味好重,食落真系要咬先咬到,所以大家系食既话都真系要有心理准备先,会有种唔熟既感觉🤔🤔(又或者真系唔熟,不过食完又冇柯既)至于南瓜汁汁底好香,钟意食南瓜既各位大可以试下🤤带子就只有轻轻煎过吊下颜色,食落就刺身咁既款鲜味好重,真系估佢唔到粒带子都几有惊喜🤤
南瓜带子意大利饭
顺带一提佢呢到上菜系一碟一碟咁上,唔似出面d餐厅乜都上哂比你自己搞掂,感觉系舒服,高级同专业👍🏻当然价位都有番咁上下,同埋切蛋糕要收钱,所以我冇切到🤪
2019-05-29
庆祝纪念