之前同朋友去玩对呢间韩式餐厅印象几好🤤💗,呢次见到有冬天限定可爱雪人饭 当然去打卡🥰📸!!环境依旧宽敞企理坐得好舒服,墙上更有可爱壁画(小黄人好可爱) 。店员超级好心介绍有咩出名既食物同推荐,服务态度友善😚。꙳☃❅꙳☃❅꙳☃❅꙳☃❅꙳☃❅⛄小雪人北海道带子黑松露烩饭 $188软软既小雪人系烟幕之中冒出来劲治愈 (◍•ᴗ•◍)💗肥肥地大眼睛真系好可爱🥳😝食之前一直好奇出面嘅白色泡泡系咩嚟,原来系厚蛋白层😍,做得好松软,好似食紧云咁☁️。而入面黑松露烩饭,食落劲香好重黑松露味。用料有蘑菇,紫菜,菜丝,厚肉带子,全部多料好好食😚。小雪人出炉店员仲当初打开盖等我哋打靓卡😝。🫕芝士+酸忌廉洋葱韩式炸鸡 $168炸鸡超级抵!食!🤣一份够4个人食有多。仲有好多种味选择🤭,满足有唔同口味客人。本身都钟意食酸忌廉洋葱味,配炸鸡比较开胃,呢次就加埋罪恶满满既芝士。炸鸡方面,皮好薄唔会厚面粉,里面肉质好juicy而且多肉🤤👍🏻十分推荐!🍫韩国米酒意式芝士蛋糕 $58Tiramisu同其他餐厅见到的有啲唔同, 除了加入韩国米酒,仲见到一条条完整手指饼,配上满满既可可粉,摆盘好靓又可以打卡📸。🍹焙茶和特浓朱古力奶

꙳☃❅꙳☃❅꙳☃❅꙳☃❅꙳☃❅
⛄小雪人北海道带子黑松露烩饭 $188

🫕芝士+酸忌廉洋葱韩式炸鸡 $168

🍫韩国米酒意式芝士蛋糕 $58

🍹焙茶和特浓朱古力奶盖雪山 $48

打卡必备既打卡奶盖🤤焙茶味比朱古力重,唔会怕太甜🤭。

Latte $36

拉花精致好睇,大杯又好饮😍,价钱合理。

꙳☃❅꙳☃❅꙳☃❅꙳☃❅꙳☃❅
📍Seoulmate (MONTEREY Place)
将军澳唐俊街23号MONTEREY Place 地下G25B-G26A号舖

环境:😻😻😻😻😻
食物:⛄⛄⛄⛄⛄
服务:👑👑👑👑👑

绝对推介黎打卡小雪人啦🥰💗!!

想睇更多我既食评同分享 可以follow我ig @puddingfoodhk ๑ºั╰╯ºั๑🍮

#hkfoodie #hkfoodies #hklifestyle #hklifestyleblogger #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfood #hkhealthyfoodblogger #hkgirl #韩式炸鸡 #将军澳美食 #食好西 #雪人打卡 #新界区美食 #将军澳cafe #Seoulmate #拉花cafe #chill #相机食先 #hkigfood #香港グルメ #打卡cafe #インスタ映え