2023-05-20
因为想食泰式炸猪手同而家喺曼谷好heat 既蟹肉奄列,所以拣咗呢间泰菜餐厅,点知中伏😪佢唔系正宗做泰菜,又夹埋啲西餐~~饮品都好花巧,传统简单嘅泰式饮品种类好少。呢间用钱买打卡位,想要食有水准嘅食物,就建议其他,可能西餐佢会好味啲。先睇张单,价钱中上,当日午市,泰式炸猪手同卤水猪手都话卖晒😨 竟然⋯? 一定唔会啦,我估系冇师傅做,有啲失望😞冇猪手食,好彩都有蟹肉奄列,但系完全2样野黎嘅,煎炒蛋入面冇蟹肉,只得面头几粒,网上求其一间,都唔会系佢呢个做法! 真系超失望☹️! 味道唔洗讲啦,普通家庭主妇都做到!粉丝大头虾煲~ 太咸~ 重手咗,亦冇泰式个种味道。😪跟set 加钱嘅鸡翼, 系小朋友口味,正正常常,有色有咸味,但一定冇用香茅,胡椒之类腌,唔系泰式。羊架配咖喱~ 店员有问我哋羊架几成熟。羊架应该系煎完之后放入去,咖喱都好味嘅,有香料,有小豆蔻,系呢餐最好味嘅1个𩠌。泰式冻奶茶,正常发挥。(以上全是个人意见)
真系超失望☹️! 味道唔洗讲啦,普通家庭主妇都做到!
粉丝大头虾煲~ 太咸~ 重手咗,亦冇泰式个种味道。😪
泰式冻奶茶,正常发挥。
(以上全是个人意见)