2022-11-25
入餐厅前要落扶手电梯,佢桃红色同紫色既灯光有啲迷幻,好似入左时光隧道咁,入到餐厅,入面有好多打卡位,好多酒柜同有个corner可以饮酒,好好feel同好靓~讲下啲野食先,我地4个人,叫左3款cocktail,第一杯系气球小女孩,佢上左杯酒先,然后侍应哥哥再用支泡泡枪喷个波上杯野饮度,个波入面系杂莓既烟,当个波爆左之后侍应哥哥会再放粒会发光既冰入杯野度,呢杯野除左好饮仲好打卡able~呢杯系深海玫瑰,个杯超靓~当凤梨遇上冧酒,呢杯个样无咁华丽,但好好味,酒味唔重好易入口,感觉唔似syrup而系新鲜菠萝汁。前菜一~ 话梅小山药 - 山药爽爽地,酸酸甜甜好开胃前菜二: 白卤水九孔鲍鱼 - 只鲍鱼其实都大只,好少用卤水,所以几特别,佢下面垫左个炸鱼片,2个都好好味~之后到个汤- 蟹肉蛋白泡泡脆米金汤 - 个汤好靓,上面有4个蛋白波波,个波外面系实净既,但入面好滑。个汤入面有啲脆米、蟹肉、虾同带子,口感好丰富之余仲好好味。到主菜啦~ 呢个系盐酥波士顿龙虾脆角豆金瓜,首先个卖相已经一流,好似用个箱装住咁,佢入面全部野都炸得好脆,除左龙虾之外,南瓜、米通同秋葵都系接近原味,但系龙虾系有用椒盐,所以佢
呢杯系深海玫瑰,个杯超靓~
前菜一~ 话梅小山药 - 山药爽爽地,酸酸甜甜好开胃
黑松露鲜百合花,好浓滑既奶油味加埋,啲百合花真系一棵棵咁整,好特别。
铁板香煎一口鹅肝牛小排 呢个好fusion,佢侧边围住既系韩烧时𠮶种蒸蛋,呢个半生熟,食落口好滑。个牛整得好腍,一啲都唔鞋,正!