2022-01-29 311 浏览
今日同朋友行深水埗,想揾个地方休息下吹下水,所以就黎左呢间coffee shop ,可能因为系平日,而且又偏早,所以成间铺头都冇人,播住音乐,同朋友好chill 咁一边吹水一边饮野!系门口睇左menu, 呢间coffee shop 主要都系提供唔同咖啡同埋轻食为主,如果系咖啡爱好者或者想休息下消磨下时间嘅话,呢间系一个唔错嘅选择因为我同朋友都唔太爱咖啡,纯粹因为个环境而吸引左我地入黎,我地都各种叫左杯latte,佢就叫左冻嘅earl grey latte ($50),而我就叫左个matcha latte($45),我地仲一齐share 左个plain bagel ($40)Earl grey 味比奶味浓,但唔知系咪冻嘅原因,味道偏淡,同埋因为冻嘅原因,冇左个靓靓拉花,朋友劲后悔!下次都系饮返热嘅!卖相好靓,抹茶味重,但重得黎又饮到香浓奶味!至于bagel 方面,佢有3种味,包括原味、莓味、黑芝麻味!我地就叫左个原味,唔知系太早嘅原因定系点,好似系隔夜嘅面包,但翻热得唔好嘅感觉,唔建议大家试。cream cheese 个味都okay, 就系普通嘅cream cheese 味,最令人接受唔

Earl grey latte

Matcha  latte

卖相好靓,抹茶味重,但重得黎又饮到香浓奶味!

Bagel

至于bagel 方面,佢有3种味,包括原味、莓味、黑芝麻味!我地就叫左个原味,唔知系太早嘅原因定系点,好似系隔夜嘅面包,但翻热得唔好嘅感觉,唔建议大家试。cream cheese 个味都okay, 就系普通嘅cream cheese 味,最令人接受唔到嘅系佢个外皮,超级硬,咬落去好似成紧法国面包咁,要咬劲耐先得,所以唔建议大家试!

如果大家真系想食轻食,可以试下其他!

Matcha  latte