2018-05-31
今日同家姐去咗铜锣湾行街,因为我哋好早就出咗去,铺头都未开门所以就去食个晏先!上OpenRice揾咗好耐,揾到有间又有景睇落又好似好好食嘅餐厅,就跟着地图去揾食啦!上到去顶楼一行入餐厅就会俾个风景震慑一下🤤因为系好靓嘅海景,见到会展个头!同埋仲见到自助吧😍立下眼已经见到有好多想食嘅嘢!坐低之后店员俾左杯水,放低左个Menu俾我哋睇,我哋拣咗一份带子意大利粉同埋一份安格斯肉眼扒拼大虾。跟住就去咗自助吧拣嘢食啦!依个价钱有埋呢个自助吧真系觉得好惊喜👍🏻👍🏻因为净系自助吧嘅食物已经回晒本,我哋头一round攞左冻汤同埋杂菌热汤,另外攞咗沙律、班尼尼、生果、芝士同埋巴拿马火腿!每一样食物都好高质👏🏻尤其冻汤,因为好少餐厅会做冻汤,佢个粟米味好浓郁好香,另一个杂菌汤都做得好好👍🏻👍🏻超级浓郁嘅菌类味道散发出黎🤤周围嘅人都大赞个汤,简直无得输。食到7788嘅时候,店员好细心咁问我地系咪可以上主菜,我哋食到有两分饱所以都急不及待上主菜试吓系咪都咁好味!先来个肉眼扒配配大虾,我哋叫咗七成熟切开出嚟真系啱啱好仲系粉红色,入口好嫩滑,大虾亦都煎得啱啱好肉质弹牙,估唔到连啲伴碟例如薯仔红萝卜都好好味😜完全系
因为系好靓嘅海景,见到会展个头!
每一样食物都好高质👏🏻
超级浓郁嘅菌类味道散发出黎🤤
周围嘅人都大赞个汤,简直无得输。
食到7788嘅时候,店员好细心咁问我地系咪可以上主菜,
我哋食到有两分饱所以都急不及待上主菜试吓系咪都咁好味!
先来个肉眼扒配配大虾,
我哋叫咗七成熟切开出嚟真系啱啱好仲系粉红色,入口好嫩滑,大虾亦都煎得啱啱好肉质弹牙,估唔到连啲伴碟例如薯仔红萝卜都好好味😜完全系用心做过嘅!
跟住就到煎珍宝带子松露意大利饭,一上枱就闻到好香嘅松露味,忍唔住即刻要试,带子煎得啱啱好,好香中间唔会熟晒,非常之好味鲜甜!
真系估唔到呢个lunch令人咁意想不到嘅满意!
途中店主就讲到原来呢间餐厅都开咗10年👏🏻但系就近日先开始搞半自助午餐!我哋真系有口福啦咁岩遇到♥😜
食饱饱之后准备买单,店员好好提醒我哋仲可以上去天台度睇睇风景影影靓相🏞于是乎我哋就上咗去,虽然𠮶日有啲云但系都无阻呢个靓风景收入眼帘,我哋都影咗15分钟嘅相😂哈哈!
呢个午餐真系令到我哋全日都好开心仲不断回味好想快啲再去食啊!!