2019-06-28 664 浏览
同朋友见到网上介绍粉红色主题嘅餐厅,就特登过嚟试吓。餐厅系喺车房隔离,都要揾一阵先揾到,唔算好方便嘅地段。餐厅出边已经见到里面有唔少嘅打卡位同埋装饰,好多粉红色,少女心满满。虽然系平日,但系餐厅都有几多客人,大多数都系好年轻嘅少女。因为多人,所以我哋被安排坐咗系一个相对起嚟冇咁多装饰嘅位置。我同朋友都未食嘢,所以叫咗午餐,外加一杯嘢饮。食物方面,我叫咗All day breakfast,比想像中大份,而且味道唔错。本身谂住餐厅卖点系打卡,预算食物会唔太好食,反而有惊喜。朋友叫咗三文鱼意粉,意粉系粉红色嘅,好靓,同时佢话味道都唔错,正常,不过份量就一般,唔算好多。嘢饮方面,两杯个卖相都好靓好啱打卡,我叫咗粉红色拉花朱古力,朋友叫咗咖啡。朱古力嘅拉花好靓,朋友嘅咖啡都有猫咪图案,好可爱。朱古力嘅味道正常,但咖啡就唔太有咖啡味,一般。餐厅提供左好多唔同嘅道具去影相,算系几有特色同埋心思,但系有啲公仔就唔太干净,有啲灰尘。虽然影相睇唔出,但都建议时常清洗。整体来讲,服务唔错,食物质素正常,由于餐厅嘅卖点系打卡,所以依个价钱嘅食物我觉得可以接受。一个人大概消费$120,可以坐颇耐嘅时间。适合好好

All  Day  Breakfast

三文鱼意粉

粉红色拉花朱古力

猫咪咖啡

整体来讲,服务唔错,食物质素正常,由于餐厅嘅卖点系打卡,所以依个价钱嘅食物我觉得可以接受。一个人大概消费$120,可以坐颇耐嘅时间。适合好好姊妹去食下午茶。

2019-06-27
All  Day  Breakfast