2022-09-23
💛 #中环 #为食龙 @hungrydino.hk记得几年前同朋友喺铜锣湾食过呢间「为食龙」,但只有外卖,原来佢已经喺中环开咗间装修超可爱、三层高、位置舒适嘅餐厅🥹💓 除咗可以坐低舒舒服服咁食,仲有好多靓靓打卡位添~🍣 腐皮寿司呢度最出名嘅就系超级igable嘅腐皮寿司😍 件件都劲丰满劲肥美㗎☺️ 我同朋友一人拣咗三件,估唔到都几饱吓㗎😆!❤️🔥 辣味三文鱼 ($35)辣得好过瘾,三文鱼好大粒好肥美😍🐠 明太子芝士蛋黄三文鱼 ($36)Creamy texture嘅酱汁,甜甜的☺️🦐 蟹膏甜虾 ($36)份量超多,一半虾一半蟹膏外貌都好突出😌🍤 牛油蒜香赤虾 ($36)牛油味香,赤虾肥美😚🍣 葱吞拿鱼拖罗蓉 ($35)拖罗肥美,鱼香充满晒个口腔!🔥 炙烧洋葱忌廉带子 ($36)两大粒带子好fresh!好味😋夏威夷肥仔 卷物 ($148/whole; $78/half)肥仔卷其实系「Seared unagi cheese roll 烤鳗鱼芝士卷」,每一件卷物入面都有烤鳗鱼,真材实料㗎😍🥳 芝士酱真系超级肥仔,我钟意沾少啲酱,健康啲又冇咁重口味😆😛
🍣 腐皮寿司
❤️🔥 辣味三文鱼 ($35)
辣得好过瘾,三文鱼好大粒好肥美😍
🐠 明太子芝士蛋黄三文鱼 ($36)
Creamy texture嘅酱汁,甜甜的☺️
🦐 蟹膏甜虾 ($36)
份量超多,一半虾一半蟹膏外貌都好突出😌
🍤 牛油蒜香赤虾 ($36)
牛油味香,赤虾肥美😚
🍣 葱吞拿鱼拖罗蓉 ($35)
拖罗肥美,鱼香充满晒个口腔!
🔥 炙烧洋葱忌廉带子 ($36)
两大粒带子好fresh!好味😋