2024-04-25 81 浏览
同朋友黎庆祝生日,个Tasty Treat影相好colorful,shopping 完有地方抖抖。今期系寿星女最爱嘅甘荀做主题,主食拣左咖哩甘荀蛋包饭配汉堡扒,蛋香软熟,日式咖喱好香,店员一反开蛋帽,好吸引,汉堡扒好厚肉,饭底甜甜地好好食。甘荀汁香煎猪扒长通粉系招牌野,汁底有甘荀甜,猪扒超薄又脆嘅脆皮,包住入面juicy嘅猪扒。呢个烧酱油黑毛猪白切肉配大酱生菜岩哂我,黑毛猪半肥瘦,好香,入口一d肥腻感都无,用菜、蒜、大酱包住食超满足。呢度d drinks都好特别,一路饮焦糖芝士山咖啡,首先会饮到焦糖甜,然后强烈芝士,继而咖啡,好多重嘅味道。Melting Choco都唔错的,好香浓朱古力味,唔会死甜。有d cute,春日小甘荀芝士蛋糕有个红箩卜仔装饰,先食到甘荀味之后系芝士蛋糕味,几mousse。

咖哩甘荀蛋包饭配汉堡扒
甘荀汁香煎猪扒长通粉