2021-05-07 38 浏览
喺IG见到有朋友嚟咗呢间餐厅打卡,见到啲相影得几靓,今日就约咗另一位朋友一齐嚟试吓。我哋两个女仔,嗌咗两个main dishes,两杯饮品同埋一个甜品。呢度嘅意粉大部份都系用linguine,我钟意有咬口嘅意粉,好开心见到有唔同味道嘅linguine可以拣😝 平时食开嘅餐厅好多都主要系用sqeghetti,linguine就得系得一两款😆 Linguine系al dente口感,carbonra sauce蛋黄味浓,餐厅处理烟肉好有心机,有半煎炸,系厨房煮紧嘅时候都闻,香嘅烟肉味。虽然Menu上面嘅英文系risotto,但黑松露鹅肝菌烩饭系真系烩饭😆 饭比较淋身,truffle sauce creamy,除咗入面有混入咗truffle sauce之外,餐厅亦好大方咁俾咗一pat黑松露酱做garnishing🤩甜品系丹麦宝贝班戟,餐厅好贴心地安排喺我地差唔多食完pasta之后先开始整,所以上枱时仲系热辣辣😍 我第一次食呢款pancake,pancake系一层薄薄嘅蛋皮,面头系用糖浆煮过嘅杂莓,糖浆同忌廉可以中和到杂莓嘅酸味,同蛋皮好夹。餐厅嘅食物质素唔错,重点系餐厅装修系文青风,非常之适

餐厅嘅食物质素唔错,重点系餐厅装修系文青风,非常之适合打卡,bar枱对住一个好大嘅打开咗嘅窗,啱晒影文青照😆 餐厅外面仲有啲长凳,背景就系简约风嘅餐厅外墙,可惜今次系夜晚嚟到,影相差咁啲,如果大家都想来打卡嘅话,最好都系拣返日头嘅时间啦😆