2024-11-26
今日喺荃湾行街行到有啲攰, 谂住揾间chill嘅餐厅食晚餐。 经过荃湾广场隔离嘅一条食街, 见到呢间餐厅环境清幽, 就吸引咗我入去。店内嘅装修行日式风情, 平实不奢华, 好啱同朋友一路食饭一路倾计。 餐牌主打西餐菜式, 有意粉,risotto, 小食同甜品等。 我哋就嗌咗几款菜式:1) 黑松露猪腩杂菌意大利饭- 巨型既猪腩,啖啖肉, 每一口都充满住香浓黑松露嘅味道, 好满足2) 水莲广岛蚝意粉- 有惊喜, 意粉有著浓浓嘅蚝香味, 每一条意粉都好挂汁,配上大大粒嘅蚝同水莲, 好创新既食法3) 水牛城鸡翼- 香脆可口, 外脆内软, 酱汁放喺旁边, 可控制辣度4) 黑芝麻鲜奶- 店员将饮品拉花, 好漂亮, 饮落去有浓郁嘅芝麻味, 好暖心呢间舖头除咗食之外, 每日夜晚仲有live唱歌表演, 满足晒味蕾及听觉! 我同朋友都坐咗好耐。另外而家消费每300蚊, 即可兑换咖啡一杯, 下次同朋友行完街,顺便可以去餐厅攞一杯😉