2023-09-28
特登去附近揾食~ ·薄荷蕃茄芝士栗米片 Chilaqiles $98呢款系墨西哥传统既早餐,一场黎到梗系要点个试下地道既墨西哥菜啦!一条条红色既就系炸脆左既粟米片,上面淋左佢地特制既酱汁,味道似系蕃茄辣椒酱,佢地觉得最好食就系湿得黎仲带有脆既口感,呢个的确做到,隔离有半熟蛋同斑豆蓉,味道同口感似薯仔,夹埋一齐食都几得意。Quesadilla (2pc) $99-Carnitas pork墨西哥酥饼里面夹左牛油果肉,蕃茄,芝士,手撕猪肉(可以拣其他),仲有酸忌廉,份量都好大,食完一旧都半饱左,但一口咬落去食到好多食材就好满足~我放左一阵先食,外皮都完全冇湿到,非常好~ Birria beef stew $189超嫩入口即溶慢煮牛面肉用左传统慢煮牛肉同牛肉汤一齐煮, 所以食落都好软腍,但肉又唔会痴牙, 仲好有牛味, 仲有3样小配料: 洋葱粒, 芫茜同一小块青柠, 加哂落牛肉汤到, 味道丰富左。佢仲跟左一细碗饭, 将饭加入牛肉汤同牛肉一齐食系好满足。•Avocado Icecream 牛油果雪糕$88呢个必食,佢真系用牛油果皮装住啲雪糕,牛油果雪糕本身好香好滑,完全就系食紧牛油果上面粒核就系
特登去附近揾食~
薄荷蕃茄芝士栗米片 Chilaqiles $98
一条条红色既就系炸脆左既粟米片,
上面淋左佢地特制既酱汁,味道似系蕃茄辣椒酱,
佢地觉得最好食就系湿得黎仲带有脆既口感,
Quesadilla (2pc) $99
-Carnitas pork
墨西哥酥饼
但一口咬落去食到好多食材就好满足~
我放左一阵先食,外皮都完全冇湿到,非常好~
Birria beef stew $189
超嫩入口即溶慢煮牛面肉
佢仲跟左一细碗饭, 将饭加入牛肉汤同牛肉一齐食系好满足。
Avocado Icecream 牛油果雪糕$88
呢个必食,佢真系用牛油果皮装住啲雪糕,
牛油果雪糕本身好香好滑,完全就系食紧牛油果
上面粒核就系芒果雪葩,酸酸地,同牛油果雪糕好夹~
店舖环境干净,多窗好明亮,
天花板仲挂左好多好可爱既小动物公仔,加上有好多植物,整体我好中意,同埋气氛悠闲,可以慢慢坐