朋友专登入嚟大埔揾我食饭,本来打算带佢食拉面,佢见到对面间JUMBO CAFE,话想坐得舒服啲,好,试吓啦,我自己系大埔友都未食过。面书打卡同发相就有85折,当然唔可以放过,我一向都手机食先架啦。晚市套餐$78-268,有汤、餐包、主菜同饮品。我们先额外点左一个小食,马来西亚串烧沙爹鸡$48,有三串!鸡肉烧得几香,肉质仍保持嫩滑。而且三串都几大串,啖啖肉~沙爹酱几浓味,唔辣,材料包括沙爹、沙茶、牛油、花生酱等等,仲加左洋葱入去,食落香口,而粒粒花生亦增加口感。加左$25要一份头盘 ,今日系烟三文鱼沙律,烟三文鱼几份量OK,但放喺一个玻璃杯入面,沙律菜份量少。餐汤系意大利菜汤,酸酸地,好开胃,蔬菜用料足。餐包够热,表皮仲有少少松脆。牛油都唔系用平野。F餐 香煎比目鱼配白汁鲜露笋$88,将薯蓉做成一条鱼型,仲加左两粒青提子装扮成鱼眼,几有心思。白汁做得好好食,仲铺满鲜露笋、鲜菇,用料十足比目鱼外皮同底面都煎得好香脆,鱼肉味道特别甜,质感爽滑,带有大骨,唔似龙脷鱼咁淡然无味。G餐 炭烧澳洲安格斯西冷扒$128,炸薯条好好食,热辣辣又大条。牛肉烧有深格纹,入口有少少碳烧味道。我地叫左五成熟,切

晚市套餐$78-268,有汤、餐包、主菜同饮品。
我们先额外点左一个小食,马来西亚串烧沙爹鸡$48,有三串!
鸡肉烧得几香,肉质仍保持嫩滑。而且三串都几大串,啖啖肉~
餐汤系意大利菜汤,酸酸地,好开胃,蔬菜用料足。

餐包够热,表皮仲有少少松脆。
牛油都唔系用平野。

白汁做得好好食,仲铺满鲜露笋、鲜菇,用料十足

牛肉烧有深格纹,入口有少少碳烧味道。
我地叫左五成熟,切开入面肉质红嫩,食得出系冇用野「嗱」过,唔错。可惜块牛扒有少少根位。
记住要点烧汁嚟食,食得出个汁系用心调配过,同个牛扒好match。
食完主菜,突然老板出现,询问我哋对野食嘅意见
,倾完后,仲亲手送左份甜品 - 朱古力慕丝
,好有心机,装饰得好靓。朱古力慕丝上面坐左只苹果天鹅,仲用青提子围绕住,我地狂影相。
生果好食,朱古力慕丝都好食,多谢晒~ 我地食得好开心呀~

我地又加左$25要左个是日甜品-芒果布甸 ,个器皿好似一个浴缸设计,几特别。上面加左花奶,更加似一个花奶浴。
布甸份量多,味道浓郁,有好多芒果肉。
餐饮叫左杯热朱古力(唔驶加钱),好大杯好浓,而且仲专登走去打热个牛奶加入去,成杯朱古力Latte咁,面头洒上朱古力粉。
我哋食到好夜,临走时趁冇乜人影吓个环境。

原来个黑板写左好多特饮,跟餐加$12就有,我地坐埋一角睇唔到添……
因为用左面书优惠有85折,食左咁多野埋单都唔驶$300,而且食得出餐厅系用心制作食物,抵食!