2021-05-08
湾仔新开嘅花系餐厅🌺🌸🌼🌻💐虽然系新开 但系12点几嚟到已经大排长龙🥲建议大家要过嚟嘅话真系要早啲🤣餐厅内摆满干花而且真系有花卖 环境可以话系打卡一流👍除咗环境之外食物都围绕花呢个主题 质素都唔错😋呢度有已经帮你配搭好嘅set lunch 亦都有create your own set💁🏻♀️.🎈Soup - Creamy Kabocha Soup 忌廉南瓜汤汤只有一款选择 我见网上其他人有介绍紫薯汤不过我哋今日嚟到就只有南瓜汤🥲呢个汤我真系爱了 劲劲劲好饮质地非常creamy 细腻 南瓜味好香好甜评分: 8/10.🎈Appetiser - Beetroot & Sweet Potato Cake 红菜头蕃薯饼番薯饼造成球状 面头仲有一啲粉红色脆片配合返个主题番薯饼本身好香甜 再加埋底下配嘅蜜糖非常滋味😋评分: 8/10.🎈 Appetiser - Sautéed Cauliflower 炒椰菜花除咗常见嘅白色椰菜花之外 呢个前菜仲加咗一两块紫色椰菜花💁🏻♀️令成件事睇落冇咁单调 不过其实紫色同白色食落系一样味嘅 只系营养价值唔同🤣呢个前菜芝麻味几香 不过就略嫌淡味咗少少评分: 7/10
虽然系新开 但系12点几嚟到已经大排长龙🥲
令成件事睇落冇咁单调
不过其实紫色同白色食落系一样味嘅 只系营养价值唔同🤣
呢个前菜芝麻味几香 不过就略嫌淡味咗少少
评分: 7/10
🎈Main Course - Oven-Baked Greenland Halibut Provençal with Herbs 香草普罗旺斯烤格陵兰比目鱼 ($148)
主菜亦系令我非常惊喜嘅 为咗切合主题比目鱼上加咗一啲粉红色嘅调味料同菜🌸
除咗睇得之外食物质素都好高
鱼皮煎到香脆 鱼质嫩滑带油脂香😋
评分: 8/10
🎈Expresso Tonic ($65)
说实话$65一杯咖啡真系算几贵🤣
呢一个饮法唔系太常见 系喺Tonic Water之上加上Expresso
而且佢有两款咖啡豆选择
我哋就选择咗佢呢一款Signature 带点花香味🌸