餐厅: The Wall Street Bar & Lounge
资讯:

2023-05-04 69 浏览
[ 尖沙咀英伦风bar& restaurant ] 烟三文鱼沙律$88除咗烟三文鱼,仲有三文鱼籽! 配芝麻酱,好开胃Carbonara $148用咗猪𣍰肉, 好有口感同埋咸香味, 意粉有嚼劲 不过应该落咗忌廉..如果再重啲蛋香会更好 烤美国极光安格斯黑牛肉眼(12 OZ)配沙律及薯仔$328特登search 咩系极光牛🤣原来系因为个美国牧场叫「极光牧场 」独特之处系无好重嘅牛骚味, 相反系清香嘅牛味😲Medium rare 煎得好好 带点烤香味,肉质又juicy! 好大份, share 食都好好好够饱 薯蓉沙律都不错啊 特别钟意个烤翠肉瓜!! 呢度个玻璃酒柜好靓 有好多cocktail 拣 7pm 前happy hour 会抵啲我叫咗杯Lost Star $98 mocktail 黎🍹Lime juice& orange juice 做base, 有elderflower tonic,水果就用咗百香果 钟意咬啲一粒粒果籽味道调教得唔错 易入口 酸甜度岩岩好 绝对唔似药水下次可以试下其他~顺带一提 呢度有啲食物有keto version, 但会贵少少另外 我见餐厅间唔中会有live mu
[ 尖沙咀英伦风bar& restaurant ]
烟三文鱼沙律$88
除咗烟三文鱼,仲有三文鱼籽! 配芝麻酱,好开胃
Smoked  salmon  salad

Carbonara $148
用咗猪𣍰肉, 好有口感同埋咸香味, 意粉有嚼劲
不过应该落咗忌廉..如果再重啲蛋香会更好
Carbonara

烤美国极光安格斯黑牛肉眼(12 OZ)配沙律及薯仔$328
薯蓉沙律都不错啊 特别钟意个烤翠肉瓜!!
呢度个玻璃酒柜好靓 有好多cocktail 拣
7pm 前happy hour 会抵啲
我叫咗杯Lost Star $98 mocktail 黎🍹
水果就用咗百香果 钟意咬啲一粒粒果籽
味道调教得唔错 易入口 酸甜度岩岩好 绝对唔似药水
下次可以试下其他~
Lost  Star

另外 我见餐厅间唔中会有live music!!
如果呢个环境+live music 会好正好chill🌾
总括
环境好舒服好chill, 建议要坐library sofa个度/ 高枱🙊
打卡影相会好靓~又可以望窗外景
食物都唔错 下次会想试下lunch or dinner when there is live music☺️
📍The Wall Street Bar & Lounge
尖沙咀金巴利道40号MW Plaza1楼