2021-01-11
呢排天寒地冻真系好想食啲热辣辣嘅野,朋友最钟意捐窿捐罅揾好嘢食,今次俾佢揾到一间蒙古风嘅餐厅~印象中香港既蒙古餐嘅餐厅都会有羊烧烤食🤤🤤🤤咁我就梗系第一个举手举脚赞成!呢间蒙古风味餐厅Nomads系喺金巴利道,讲真佢个招牌都几低调,同埋佢个门口仲要系喺巷仔,如果一个唔留神就会skip左佢但一入到去,个感觉完全360度大转变,有一下以为自己真系去左蒙古!佢地个装真系超有蒙古野外风情,舒适羊毛铺在椅上,墙上有不同兽皮,羊头骨嘅标本,仲有不同有趣嘅狩猎工具;仲有啲灯系蒙古包既造型!佢地有all you can eat 同set lunch 拣,我望过佢地 all you can eat 系只有DIY pizza 同炒面,但set lunch就有羊肉串😍😍 咁我地梗系叫套餐啦!叫set lunch 佢哋仲会包埋自助餐嘅前菜、小食同汤比我地可以攞,再连甜品同餐饮套餐点选左蒙古喷喷火焰烤羊肉串烧,石烧香味牛扒配蒙古酱汁。睇个名都真系好有大漠风味架蒙古喷喷火焰烤羊肉串烧$178 非常大串,一串有几件,火候控制得宜,外表有点点焦香,加埋涂上秘制嘅酱汁,令到香味更为突出,配埋餐厅嘅装饰有种令人去左蒙古草
咁我地梗系叫套餐啦!
蒙古喷喷火焰烤羊肉串烧$178
非常大串,一串有几件,火候控制得宜,外表有点点焦香,加埋涂上秘制嘅酱汁,令到香味更为突出,配埋餐厅嘅装饰有种令人去左蒙古草原嘅感觉。
石烧香味牛扒配蒙古酱汁$148
用热石盛载,上台时仍然滋滋作响,牛扒份量都颇为大,肉汁满满,肉味非常浓郁,就算配上蒙古酱都不会掩盖牛肉味。
套餐最后会送埋甜品拼盘( 2人前)
有冬甩,芝士蛋糕,士多啤梨慕丝同埋时令水果