2021-02-26
Rosewood酒店入面既印度餐厅 酒店同餐厅既装修都好靓🤩早两个月都好难book🥺上年12月话想食 mon住左个website一段时间都book唔到🙈最后唔该晒朋友帮手book💕其实之前食过一次takeaway home delivery 试左butter chicken同garlic naan都好好食 今次就试其他野👻一坐低就比个free snack~系香料薄脆片 我麻麻地🙈食落干干地 麦味好重 食到最后aftertaste劲咸😨唔系好岩我口味🌮𝐁𝐚𝐤𝐞𝐝 𝐋𝐚𝐦𝐛 𝐒𝐚𝐦𝐨𝐬𝐚 $1584枝雪糕筒咁既样🍦中间系羊肉咖喱 好浓羊膻味🥰偏辣同重口味 点yogurt酱balance番😍个皮系似之前系Anjapper食既dosa咁 软软地既crepe皮~🧆𝐑𝐚𝐣 𝐊𝐚𝐜𝐡𝐨𝐫𝐢 $118外层香脆 中间系豆蓉同薯仔蓉 酱汁份量岩岩好 酸酸甜甜 仲有石榴子 好开胃😋有d似npc既samosa chaat走咖喱version或者系chaiwala既aloo tikka chaat~~呢个更出色😍🥩𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐀𝐧𝐠𝐮𝐬 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐒𝐡𝐨𝐫𝐭 𝐑𝐢𝐛 𝐊𝐞𝐛𝐚𝐛 $298MVP!😍痴线地咁好食
MVP!😍痴线地咁好食 个牛系劲淋劲软身 一切就分开 但又保留到应有既肉口感 牛肉味仲要劲重🤤炭烧味好香 就咁食唔点酱仲好食😛💕
口感松软 但冻左食就会硬左🥺一定要趁热食!🔥好重芝士味😳直头有d膻味添!佢辣辣地🌶咁就食都好够味😆配咖喱/其他sauce就会有d晒左🙈
我平时唔叫饮品 呢个冇后悔叫左🤤应该系我饮过最香浓既masala chai💕 温度够热 味道真系好好💫姜黄味同其他香料味都好浓而balance得好好😍佢系即场倒比你 细细杯(i want more!)🥺