2022-04-18
🌸粉红浪漫🌹意大利餐厅🌸🌸每个角落都是打卡位🌸Casa Cucina & Bar (西环)📍西环干诺道西158A号均益大厦3期地下8-9号舖环境:🐣🐣🐣🐣🐣服务:🐣🐣🐣🐣🐣Set lunch $198 (1 starter+ 1main)Starter 🌸Cold cut selection (MORTADELLA, PARMA HAM, SALAME MILANO,COMPRESSED ROCKMELON) 味道:🐣🐣🐣🐣🥚加埋甜甜既哈密瓜🍈食好match好好食😋好开胃👍🏻👍🏻🌸Seafood soup味道:🐣🐣🥚🥚🥚虾味好浓,好足料,入面有几款唔同既海鲜,有蚬虾同鱿鱼,但个人觉得比较油😂唔系好习惯Main 🌸 BRAISED OX CHEEK(GRAIN-FED OX CHEEK, ORANGE ZEST, MASHED POTATO)味道:🐣🐣🐣🐣🐣牛面颊好嫩好好食,用刀轻轻一切已经切得开,好淋好好食😋浓浓既汁配上好creamy既薯蓉,咬到佢真系好有满足感☺️☺️🌸 DUCK RAGU PAPPARDELLE(BRAISED DUCK. CHICKEN LIVER, VIN JAUN
🌸粉红浪漫🌹意大利餐厅🌸
🌸每个角落都是打卡位🌸
Casa Cucina & Bar (西环)
📍西环干诺道西158A号均益大厦3期地下8-9号舖
Main
🌸 BRAISED OX CHEEK
味道:🐣🐣🐣🐣🐣
🌸 DUCK RAGU PAPPARDELLE
(BRAISED DUCK. CHICKEN LIVER, VIN JAUNE, GRANA PADANO)
味道:🐣🐣🐣🐣🥚
呢个鸭肉意大利粉系好多人推介既signature 菜式😋😋一上菜就觉得好香好吸引。虽然卖相一般,但食落去好有惊喜,有阵好香既红酒🍷味,而手工阔条意粉好有口感,仲有好大量嘅鸭肉丝👍🏻👍🏻👍🏻好推荐大家一试👍🏻👍🏻
🌸+$30 Tiramisu
味道:🐣🐣🐣🐣🐣
佢个tiramisu又系世界级好食😋酒味唔会好浓,唔会太甜😗😗份量二人分享刚刚好😙😙
🌸Zucchini Fries $88
味道:🐣🐣🐣🐣🥚
炸薯条食得多,但炸青瓜条真系未食过,食落去好特别好清新。而呢碟既份量好多😂两个女仔真系一定食唔晒😂建议多人食先好叫
我哋一人叫咗一杯咖啡,咖啡好有诚意😂每一杯咖啡都有佢餐厅个名casa,影相影出嚟都好靓👍🏻重点系佢啲咖啡都好好饮👍🏻👍🏻好浓好香
推荐度:🐣🐣🐣🐣🐣