2021-02-01 436 浏览
Mansons Lot 之前同过同事食过lunch 之后觉得好正,前后都encore过好几次,由佢旧铺食到依家搬大铺! 今次就同朋友再去试试~~我地两点左右去到,都仲系好多人,不过好彩刚刚有人走我地就可以直入喇!佢地野食都系cafe 既all day la , toast , burger 既大路野~今次我叫左烧牛肉牛油果薯仔沙律 $88 沙律份量颇多,入面主角烧牛肉,一共有6 大块,份量好generous! 仲有半份左右嘅牛油果,牛油炒香切粒嘅薯仔,仲有香脆嘅面包粒,底下仲有满满新鲜清爽嘅沙律菜,配埋附上嘅烧烤酱,样样都有少少,我觉得好满足🥰🥰🥰朋友比较大食,叫左个汉堡牛肉配薯条牛肉饼系用上高质嘅牛肉将其切粒,绞碎,再做成扒状。牛肉汉堡扒厚身,肉汁超多,调味适中,而汉堡嘅包有将其稍稍轻烤一下,再涂上牛油,令其香气味道更为突出。再加埋清爽嘅生菜,多汁嘅蕃茄,咸香得宜嘅芝士同埋最紧要系加埋餐厅秘制嘅黑松露酱,咁就非常完美。饮品我地叫左好多人都推荐既tonic espresso bomb $60 佢系将espresso 放喺小杯,再直接连杯放入大大杯嘅tonic water,bomb! 跟

今次就同朋友再去试试~~

grill beef and new potato salad

今次我叫左烧牛肉牛油果薯仔沙律 $88

Beef  Burger  and  potato  fries

朋友比较大食,叫左个汉堡牛肉配薯条
tonic expresso bomb

佢系将espresso 放喺小杯,再直接连杯放入大大杯嘅tonic water,bomb! 跟住就饮一啖先,饮落除左原本tonic water嘅酸涩味外,仲会带住淡淡咖啡余香同埋回甘。之后就可以加埋佢哋附上嘅橙汁,令咖啡有香橙嘅清甜清新嘅味,而整杯嘅咖啡味道层次非常丰富,超igable ah!

玫瑰拉铁:玫瑰香味扑鼻,饮落除左浓香嘅咖啡香气外,仲带有清幽脱俗嘅玫瑰花味。
tonic expresso bomb
  • Tonic Espresso Bomb