2018-05-25
由于之前系ig见到好多cotton candy既打卡照,一直都好想试。今日就黎到呢间甜品胜地一看庐山真面目。呢间分店位置于西环,感觉特别宁静舒适。一入到去见到好大个卡通人物(啡色既兔仔,虽然唔知佢个名)但十分抢眼。然后服务员带我地区座位既时候,见到楼顶有几盏云朵灯吊住,十分梦幻。樱花树下由于下午茶缘故,所以只点甜品。今次当然要点呢家餐厅既招牌棉花糖甜品,樱花树下。一直好期待棉花糖加入甜品后味道会点,今次终于试下啦。中记得佢一令上台既时候,我系完全无眨眼,因为真系好令好特别,相机已经帮佢影左二十张相有多。先讲外型,樱花树下其实系巧克力心太软,樱花树就系将粉红色棉花糖摆上面层,入面则蕴含住一细杯既vanila雪糕,有著不同生果装饰,好似蓝莓,strawberry。心太软方面虽然有流心效果但系味道一般,无偏苦或甜,所以无太大特别。不过焦点系容易就放落棉花糖到既。不过呢个甜品绝对打卡必备,充满粉红泡泡既氛围。温馨小提示,棉花糖要尽快食用啊,唔好挂住只系拍照如果唔系就会好快溶晒。食法又或者可以将棉花糖溶入雪糕一齐食,一淡雪糕加一淡心太软,刺激味蕾。十分建议给女生,呢家餐厅可以打卡又可以食好多甜品
樱花树下
温馨小提示,棉花糖要尽快食用啊,唔好挂住只系拍照如果唔系就会好快溶晒。食法又或者可以将棉花糖溶入雪糕一齐食,一淡雪糕加一淡心太软,刺激味蕾。十分建议给女生,呢家餐厅可以打卡又可以食好多甜品,都系一个周末好去处黎。