2023-08-26 451 浏览
上上下网睇到佢八月尾休业,即刻冲嚟写返个道别食评。上次平日17:30 high tea无乜其他食客,成个场得两台,今次明显多返人,可能大家都嚟say bye bye🥹人手一如既往好足够,服务依然好,侍应好友善,所有野食上台都有简单介绍一下。不过窗边位坐落同隔离台有啲近,几乎可以一齐倾计,拎住大袋出入唔方便。讲返正题,艺术餐厅,野食、餐具当然都好靓。餐包配黑胡椒牛油海鲜拼盘二人size最出色系爱尔兰生蚝,新鲜爽口,配白酒啫喱同水果雪葩,味道好夹。蛏子、带子、鱼子、三文鱼、鹅肝,合格有余。酱料都好用心,乳酪汁有唔同味,橄榄油粉简直系锦上添花,但虾就唔太新鲜,虾味唔出,口感有少少霉,蟹肉亦都普通。咸蛋黄莴笋蟹肉特飞面最令我惊喜系呢个意粉,特飞面系香港唔算常见,我每次揾餐厅都要睇睇有无。特飞面口感比较弹牙烟韧,表面比较粗糙所以好挂汁。意粉睇落细份但实心,酱汁浓稠,两个人食都够饱。略嫌咸蛋黄味唔够出,同埋真系太杰。65%朱古力奶奶味唔出,偏甜,不过不失。竹炭朱古力雪糕朱古力味好浓,但份量好细,唔够两个人食,配料麻麻。
上上下网睇到佢八月尾休业,即刻冲嚟写返个道别食评。

讲返正题,艺术餐厅,野食、餐具当然都好靓。
餐包配黑胡椒牛油
海鲜拼盘二人size

蛏子、带子、鱼子、三文鱼、鹅肝,合格有余。
酱料都好用心,乳酪汁有唔同味,橄榄油粉简直系锦上添花,
但虾就唔太新鲜,虾味唔出,口感有少少霉,蟹肉亦都普通。

65%朱古力奶

65%朱古力奶

奶味唔出,偏甜,不过不失。
竹炭朱古力雪糕

竹炭朱古力雪糕

朱古力味好浓,但份量好细,唔够两个人食,配料麻麻。
海鲜拼盘生蚝
2023-08-25