2024-05-23
最近见到好多人都去打卡嘅Cafe,好心心眼想去试下,即刻Book枱去感受下咁把嘅花花世界!位置系铜锣湾楼上舖,入去完全系有惊喜,全间Cafe设计以花🌺同蝴蝶🦋为主,喜欢💕打卡嘅朋友真系好难忍手唔影相!我哋拣中午食饭,就系想光线靓啲影相📸打卡都靓啲嘛!Café虽小但座位都好舒服,坐低都感觉似比花包围住💕💕除咗打卡影相📸外,呢间仲系一间fusion泰国菜,估唔到Cafe都有咁高质素嘅食物🥘🦋Appetizer🧆🥠Signature Pani Puri 招牌泰式肉碎波波呢个好似泰式生菜肉碎包咁,但就换咗脆脆波波,味道会有少少辣少少酸同咸,不过我哋就觉得好开胃🤤🦋Main course🍝Padthai style gnocchetti Sardi with Bacon $135🐚泰式炒烟肉小贝壳粉以Padthai酱粉小贝壳粉,好有惊喜,以为系辣嘅,点知系微甜,小贝壳粉烟烟韧韧好好食😋🦋Sakura🌸红菜头忌廉蓝青口宽条面配香煎带子 $258呢个好creamy,红菜头香味好夹,最正系个香煎带子,煎到啱啱好,好鲜味!🦋Milkshake🥤完全系为咗打卡而制嘅饮品,好过份靓,店员话会random咁出
🦋Appetizer🧆
🥠Signature Pani Puri 招牌泰式肉碎波波
🦋Main course🍝
🐚泰式炒烟肉小贝壳粉
🦋Sakura🌸红菜头忌廉蓝青口宽条面配香煎带子 $258
🦋Milkshake🥤
完全系为咗打卡而制嘅饮品,好过份靓,店员话会random咁出唔同款式,一黎到已经忘记咗系饮品,影影影,真系好靓!
Banana chocolate Date Night milkshake$79
🍌香蕉🍫朱古力奶昔
香浓嘅香蕉味同朱古力味,而且整得好滑,入口都唔会偏甜!
Fattle Cookie Chip Milkshake $79
🍪肥肥曲奇奶昔🍪
真系好肥🤣🤣🤣我觉得饮落好有罪恶感,但又好想饮🤣🤣🤣粒粒曲奇配奶昔实在太有口感啦!
❗️留意❗️由于佢地只接受预约,无得walk-in架,所以要去打卡同朋友聚会影相,记得提早要Book枱!
@wanderlust.cwb
🌸Wanderlust.Cwb🌺
📍铜锣湾谢斐道508号联成商业中心7楼701室
📲60941467 WhatsApp Only
#wanderlust #cwb #causewaybay #restaurant #fushion #western #thaifood #butterfly #flowercafe #foodshot #打卡 #打卡Cafe #香港美食 #铜锣湾美食 #香港美食攻略 #美食推荐 #欣赏美食 #我爱美食 #hkfood #hkfoodie #hkig #foodie #foodstagram #foodphotography #eatlove #foodiehkg #igfood #instafood #hkmama #hklife