2019-03-24
喺粉岭中心做完野,于是等同老公一齐食饭嘅时候,发现原来而家粉岭都有一间咖啡湾,之前去过荃湾𠮶间,已经好喜欢。呢间嘅环境好靓好梦幻,有好多唔同既摆设及装饰,以粉红,粉蓝,粉绿呢d少女颜色造櫈,靓到不得了,岩晒打卡🤳。食物有好多选择,有小食,主食,唔同嘅靓靓饮品同埋甜品。真系可以同班frd可以慢慢食慢慢chill😚UFO小食拼盘,有薯条,炸得很香口。鸡翼有两款味道,一款微辣,另一款有玫块糖浆,入口前觉得个配搭有d怪,但食落口好香玫瑰味,甜甜地似蜜糖,两款都好食。炸鱼块,系金黄色嘅鱼块,外脆内软,鱼肉细嫩,似酒楼嘅椒盐九肚鱼。炸紫薯波几好食,里面好香紫薯味,唔会太甜,质感软身。炸墨鱼仔,炸浆薄薄的,墨鱼新鲜爽口唔韧。铁板鸡扒蕃茄酱汁烩意大利面,鸡扒肉嫩多汁。浓浓嘅蕃茄汁,味道够酸,清新又好开胃。意粉面质弹牙有咬口,伴入蘑菇和洋葱,丰富口感。夏威夷果汁酱烧猪肋骨,面铺满酱汁,有d热情果嘅果汁味,酸酸甜甜,同平时食嘅BBQ酱一样好惹味,不过少左辣味。猪肋骨大约有7条,肉质鲜嫩入味而且够腍,轻轻一切已经骨肉分离。呢度饮品种类多,有花茶,水果茶,超级靓嘅rainbow latte☕画左可爱嘅卡通人物
呢度饮品种类多,有花茶,水果茶,超级靓嘅rainbow latte☕画左可爱嘅卡通人物,令人唔舍得饮。猪点左杯青苹果香柠薄荷茉莉花茶,茉莉花味唔浓,一阵阵清香,入口嘅薄荷味中带有青苹果嘅清新香气,好似冰极柠檬茶嘅𠮶种薄荷感觉,所以猪好喜欢。
另外叫左杯热情果乌龙茶气泡,浓浓嘅热情果味,之后就有乌龙茶嘅甘香喺口腔回荡,好饮😋
埋单时,店员仲送 d coupon俾我地🤩