2023-07-17
📍FRESH FRESH BAKERY呢间bakery喺香港都有唔少分店,𠮶度嘅3D立体蛋糕整得超靓😍之前都帮衬过几次,前日阿妹👧🏻生日,佢话想要Anya😂SPY x Family蛋糕系列有三种款式,而今次就拣咗有公仔𠮶款,有齐黄昏、约儿同Anya,劲cute呀💓🎂间谍家家酒芒果蛋糕 $7XX✨其实呢款本身系配罐头杂果,如果想转做芒果要加$40🍰蛋糕配搭简单,海绵蛋糕层间铺满轻盈幼滑嘅忌廉,配上清甜嘅芒果粒,食落唔会太腻太甜👍🏻而海绵蛋糕口感柔软,带有微微湿润感,入口亦有淡淡蛋香😚✨至于卖相方面,面层有薄薄嘅朱古力酱,侧边就铺满浅粉色嘅忌廉,而喺公仔附近仲洒上七彩颜色嘅sprinkles,呢个组合真系好梦幻呀💗而且除咗有三只公仔之外,蛋糕围边纸都有佢哋个样㗎~𣎴过我觉得最特别嘅系公仔隔离𠮶粒花生,整得超级仔细呀🤩⚠️罐头杂果蛋糕原价 $6XX🥫✨整体嚟讲,蛋糕食落虽然唔算好特别,系普通蛋糕质素,但起码系睇得又食得,卖相简直系💯𣎴过个蛋糕真系超大个,睇嚟要分几日先食得晒😅评分(最多5粒⭐️,✨为0.5)❣️味道:⭐️⭐️⭐️❣️环境:/❣️服务:⭐️⭐️⭐️⭐️✨❣️卖相:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️❣️CP值:⭐️⭐️⭐️✨📍荃湾青山公
🎂间谍家家酒芒果蛋糕 $7XX
⚠️罐头杂果蛋糕原价 $6XX🥫
评分(最多5粒⭐️,✨为0.5)
❣️味道:⭐️⭐️⭐️
❣️环境:/
❣️服务:⭐️⭐️⭐️⭐️✨
❣️卖相:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
❣️CP值:⭐️⭐️⭐️✨
📍荃湾青山公路荃湾段264-298号南丰中心1楼A02号舖
🩷❤️🧡💛💚🩵💙💜🩷❤️🧡💛💚🩵💙
如果想睇更多food review,欢迎follow IG @littlehkgirl_eat.all.day❣️