2022-01-18
🍴原只软壳蟹黄金咸蛋蝴蝶粉 HKD138原只软壳蟹都几大只 但系就有少少似翻炸 食落去偏油😣咸蛋黄味好淡 唔系几食得出 同时蝴蝶粉好硬身 食落去好似仲未煮熟咁🥲(有问过店员 店员话蝴蝶粉本身系偏硬少少 但系👧🏿食到系仲有粉粉地咁🥲🍴花香特色月见卡邦尼 HKD128 本身有埋个生鸡蛋 但系因为朋友唔食得 就分开左上🙈有四只虾 肉质都够爽口🍤意粉就正常软硬度🥴但系有啲奇怪嘅就系红色个啲粉 👧🏿食唔出佢系咩味 可能加上去系为左好睇🤣同时卡邦尼汁都比较水 食落去唔够creamy😣🍴薯条配双色酱 HKD68薯条都炸得脆嘅 上边有啲芝士碎🧀味道唔知点解劲咸 好似啲盐未捞匀咁🥲食到最后都要真系要狂饮水🤯🍴柚子蜜糖鸡翼 HKD78就系炸鸡翼加柚子蜜 鸡翼炸得偏亁同靭😣🍴手绘盒子蛋糕 HKD138个卖相十分唔错 打卡攞满分💯但系一吉落去个蛋糕到就feel到干到硬🧐同埋应该系朱古力海盐味 因为真系食到一粒粒盐 完全未溶开🤣🍴Oreo曲奇奶盖茶 HKD58个奶盖好薄 Oreo味都唔太出 加上底下有少少茶味嘅奶 成杯完全好淡 一啲都冇饮紧肥仔水嘅感觉🙂同埋都几细杯 58蚊👧🏿Expect系会大杯啲🥲🍴脏脏抹茶
🍴花香特色月见卡邦尼 HKD128
🍴薯条配双色酱 HKD68
🍴柚子蜜糖鸡翼 HKD78
就系炸鸡翼加柚子蜜 鸡翼炸得偏亁同靭😣
🍴手绘盒子蛋糕 HKD138
🍴Oreo曲奇奶盖茶 HKD58
🍴脏脏抹茶雪糕拿铁 HKD58
个样好邪恶 但系味道就🙈matcha latte味道偏苦涩而且好多粉kick住喉咙🥲抹茶雪糕偏死甜 死甜感觉同苦涩完全match唔到 搞唔掂🙁