2022-11-19 58 浏览
终于到weekend,平日番工咁辛苦周末要食好啲开心下。黎到上环嘅《Ask Cafe》,设计主要系森森系花园设计,天花有绿色植被,墙上面都有鲜花造型嘅装饰,有啲似去左艺术馆咁。佢地waffle用左四季做design, 我就试左Summer 夏之Waffle $88新鲜焗制嘅waffle,入面放满士多啤梨同埋云呢拿雪糕。切开waffle, 再点下红桑子酱开心果 ,果仁味香浓又有红桑子酱嘅酸甜,口感好丰富。是日蛋糕今日嘅推介系Mont Blanc Chestnut Tart $48, 上面放左粟子蓉,口感特别幼滑。另外佢地仲用左粟子粒,加埋个香脆饼底,口感都几丰富。佢地嘅饮品选择好多,最惊喜嘅系佢地可以将你提供嘅相打印上饮品上面,打卡度100%。百利甜酒鲜奶咖啡 $47酒味都几突出,带少少甜,同咖啡味都几夹。Rose Latte $44 咖啡嘅果仁香好香浓,加埋玫瑰味嘅花香味,味道好有层次。人均60左右下午茶都抵食㗎最紧要系有得打卡如果唔想错过其他好介绍,记得follow我呀😘多谢大家!!!

佢地waffle用左四季做design, 我就试左
Summer 夏之Waffle $88

是日蛋糕

百利甜酒鲜奶咖啡 $47
酒味都几突出,带少少甜,同咖啡味都几夹。

Rose Latte $44
咖啡嘅果仁香好香浓,加埋玫瑰味嘅花香味,味道好有层次。

人均60左右
下午茶都抵食㗎最紧要系有得打卡

如果唔想错过其他好介绍,记得follow我呀😘
多谢大家!!!