以前经常去希云街时期嘅Sleepless,因为好坐之余,食物饮品都好高质,Feel到系好有heart嘅餐厅。最印象深刻系会为咗睇拉花而点热饮☕️真系画得好可爱架🥹得知Sleepless转移阵地去咗西贡,趁星期日就去西贡行吓☁️Sleepless个氛围同西贡好夹☘️都系令人好Relax好悠闲可以放慢步伐嘅感觉。门面打咭好靓🪴影咗好多相🤣同朋友坐露台位,劲chill!店主嘅狗狗超得意仲劲乖🐶唔舍得狗狗呀🥹Hachiware芝麻鲜奶 $68————————————打咭嚟讲,拉花热饮作为Sleepless嘅signature系必点🍵我就拣咗3D拉花😆我近排超级迷Chiikawa,有佢地嘅拉花实在太好啦🥳朋友拣咗Chiikawa朱古力,我就拣咗小八嘅芝麻鲜奶,好睇又好饮又高营养🥛芝麻味好香,真材实料,口感绵密带点颗粒感,同鲜奶好夹。手拆江苏大闸蟹粉蟹肉伴稻亭乌冬 $158————————————秋风起又系食大闸蟹嘅好时机,江苏大闸蟹出名爆膏而且肉质鲜甜🦀蟹粉蟹肉嘅份量都好多,伴稻亭乌冬真系好滋味😋碎蛋烟三文鱼焗薯配田园沙律 $98————————————清新又健康嘅组合🥗焗薯恰到好处,焗至熟透唔会过硬

Hachiware芝麻鲜奶 $68
Hachiware芝麻鲜奶

手拆江苏大闸蟹粉蟹肉伴稻亭乌冬 $158
手拆江苏大闸蟹粉蟹肉伴稻亭乌冬

碎蛋烟三文鱼焗薯配田园沙律 $98
碎蛋烟三文鱼焗薯配田园沙律

清新又健康嘅组合🥗焗薯恰到好处,焗至熟透唔会过硬,碎蛋嘅份量都好多,加上烟三文鱼,同焗薯好夹🥔

极厚の邪恶法式烤吐司配云尼拿雪糕 $108
极厚の邪恶法式烤吐司配云尼拿雪糕

如其名,真系好邪恶🤣极厚嘅法式烤吐司原来切落好似云咁软绵绵🥹点上蜂蜜同埋朱古力酱就好似棉花咁吸收,加埋雪糕同忌廉,真系好邪恶,唯有食返士多啤梨同蓝莓Refresh一下🤣
2024-11-10
  • Hachiware芝麻鲜奶