2019-11-26
呢间茶餐厅一直都想帮衬,除左因为见人话食物好味之外,最重要系有一位良心、有勇气既老板😍。佢讲左我唔敢讲既野,做左我唔敢做既野,而我只能够帮衬佢,道出我对佢既支持、鼓励同感谢。星期五晚上6:30,餐厅已经爆场😮,门外亦有几位客人等位,同附近无人排队既餐厅形成对比。由于当日天气比较热,所以无点到煲仔饭,但见到在场人士食,其香气及饭焦,都令人垂涎!! 下次黎一定一定要点煲仔饭!!😏同朋友两个点左餐厅人气碟头饭,叉烧炒蛋饭同葱油煎鸡扒饭。本人好中意食d色水较深既食物,所以呢块鸡扒好吸引我既目光。鸡扒大大块盖过哂d饭,而且好厚身,鸡皮煎炸到香脆,食落一d都唔油腻,不过肉质唔算嫩滑,系比较扎实既鸡肉。姜葱蓉同甜豉油有提味作用之余,亦为个饭添加湿度。叉烧炒蛋饭望落平平无奇,亦无鸡扒饭咁震撼同吸引,但原来一d都唔简单😯,唔怪得食客都话佢好味,要不停反兜。蛋色黄金、蛋味浓、嫩滑唔鞋,加上少许葱粒,绵上添花,叉烧即刻变成配菜😆。甜品以邪恶既西多士作结,大大件,啖啖花生香,面包软棉棉,好满足🤤。以上两个饭都系套餐包餐饮,但饮品沟得好稀,饮落好啖味🤐。虽然当晚好忙,但职员有礼貎、有笑容、做野快手有效率。
同朋友两个点左餐厅人气碟头饭,叉烧炒蛋饭同葱油煎鸡扒饭。
本人好中意食d色水较深既食物,所以呢块鸡扒好吸引我既目光。
姜葱蓉同甜豉油有提味作用之余,亦为个饭添加湿度。
叉烧炒蛋饭