2018-07-13 66 浏览
朋友话铜锣湾开左间泰菜好正!!!就相约黎食,餐厅位置系登龙街V Point地下, 鹅颈桥底打小人对面个到, 都几易揾。实情打完小人嬲嬲地要食餐好!入到餐厅,发现里面既吊灯好有特色坐位比一般既餐厅宽敞,一改铜锣湾背贴背食野既苦况。侍应好耐心为我地介绍有咩招牌菜,最近有咩新推介 同 优惠我觉得依个超级正,只要系餐牌简一个正价菜式,就可以简一款指定菜式半价优惠,仲要每日唔同款,哇!仲要有乌头同蟹煲半价食,超正!🌟我就简左泰式明炉乌头$84💁🏻‍♀️而家好小地方有,仲要半价㖞!记得一坐底要马上落单因为需要30分钟煮,咁可以落左单先再谂其他,乌头上台既时候系7-8成熟,下面会有个火热住,等个汁比条鱼慢慢吸收,餐厅仲比左多一碗汤加落去,可以慢慢煮慢慢食,再慢慢加汤就好入味啦;乌头真系超级滑,得中间一条大骨,上面有齐青柠檬同黄柠檬,好清香既柠檬酸酸辣辣好开胃。🌟红咖哩猪肉$88💁🏻‍♀️里面有粒粒菠萝、蕃茄、豆角….令到口感带有微微酸甜既酸辣;唔好睇佢细细碗,其实份量都好多,个咖哩香到食2碗饭都得😍😋 🌟脆肉干炒芥兰$78💁🏻‍♀️ 脆肉就系炸脆左既烧肉,  用黎炒芥兰好夹,芥兰本身味重爽口, 加埋脆肉就

入到餐厅,发现里面既吊灯好有特色

坐位比一般既餐厅宽敞,一改铜锣湾背贴背食野既苦况。

侍应好耐心为我地介绍有咩招牌菜,最近有咩新推介 同 优惠

🌟我就简左泰式明炉乌头$84
泰式明炉乌头

🌟红咖哩猪肉$88

红咖哩猪肉

🌟脆肉干炒芥兰$78
💁🏻‍♀️ 脆肉就系炸脆左既烧肉,  用黎炒芥兰好夹,芥兰本身味重爽口, 加埋脆肉就爽爽脆脆,甘香。

脆肉干炒芥兰

🌟鲜虾炒金边粉$98
💁🏻‍♀️金边粉上放住几条韭菜,仲有一层网形既蛋 ,将旁边辣椒粒+花生粒捞埋就食得啦,金边粉炒得干身, 值得一赞就系啲虾大只又弹牙。

鲜虾炒金边粉

最后试埋餐厅新推出既椰汁蝶豆花糕 同埋 芒果糕, 清清地唔太甜

泰式明炉乌头
红咖哩猪肉