2021-12-21 55 浏览
有冇人好似我咁? 打边炉都要拣d食完会靓既汤底🤣疫情前去台湾玩, 都好中意揾d药膳汤饮今次黎到呢度, 发现佢有养颜滋补美人锅😍见到美人两个字已经心心眼叫左个鸳鸯汤底~ 麻辣汤拼美人汤汤底黎到店员会提意饮左个美人汤先开始打边炉中意饮汤既我, 即刻饮返碗先! 唔系讲笑 ! 佢系半只乌鸡系入面, 仲有红枣, 杞子, 桃胶🤩个汤超清甜入味~ 我系饮左两碗先开始打边炉🤣🤣打边炉多数都会叫d特色丸试下既~ 今次叫左黑松露虾丸,梅菜猪肉丸呢排真系好喜欢黑松露的配搭, 呢粒丸既黑松露味好够但又唔系遮掩虾的鲜香~梅菜猪肉丸又系劲得意, 本人好中意食梅菜蒸肉饼🤣呢粒丸真系好特别同埋好有咬口打边炉紧系要食牛🐮新鲜本地牛颈脊😙牛味突出, 肉同脂肪分布好平均, 超正丫唔知有冇人同我一样? 到最后一定会系个麻辣汤到落红薯粉🤣吸哂d汤店舖既装潢好有古代感觉, 小食同埋柠檬水系自助任拎的, 个汤未到已经食左两碟花生😅最后仲会有雪糕燸米滋比你清一清味蕾🧊埋单仲好抵, 全单7折 (除了汤底和海鲜)🤫📍尚膳养颜滋补锅📌旺角弥敦道607号新兴大厦1楼106-112号舖@fancyhotpot#尚膳养颜滋补锅 #尚膳 #台式火
有冇人好似我咁? 打边炉都要拣d食完会靓既汤底🤣
疫情前去台湾玩, 都好中意揾d药膳汤饮
叫左个鸳鸯汤底~ 麻辣汤拼美人汤
汤底黎到店员会提意饮左个美人汤先开始打边炉
个汤超清甜入味~ 我系饮左两碗先开始打边炉🤣🤣
打边炉紧系要食牛🐮新鲜本地牛颈脊😙
牛味突出, 肉同脂肪分布好平均, 超正丫
最后仲会有雪糕燸米滋比你清一清味蕾🧊
埋单仲好抵, 全单7折 (除了汤底和海鲜)🤫

📍尚膳养颜滋补锅
📌旺角弥敦道607号新兴大厦1楼106-112号舖

@fancyhotpot
#尚膳养颜滋补锅 #尚膳 #台式火锅 #打边炉 #养生 #麻辣锅 #美人锅 #旺角 #弥敦道