2015-01-06 3432 浏览
今日一行三人,约出黎聚下顺便攞手信。例牌。又系我负责做揾食个个。。年尾聚会食得太多西餐,有啲闷 ,所以就拣左呢间潮州打冷店。呢间打冷同其他食店好大嘅大分别就系餐牌冇价钱。。。。好彩之前上网睇过,知道价钱都合理唔会开天杀价,都可以放心叫。。。睇人地啲食评话蚝仔菜式必食,所以以谂都唔洗谂就叫左蚝仔粥同蚝饼。另外更系有叫卤水鹅片,仲有韮菜猪红。餐牌只有菜名。份量都冇得拣。店家应该系睇人头俾份量嘅。。我地三个人。。佢上左一窝蚝仔粥,每人都有两碗。。同一个我觉得都几大份嘅蚝饼。。鹅片应该就stsndard..都有十片嘅,下面有好多豆腐(我至爱 )。韮菜猪红一碗。得我同另一个朋友食。。最后食唔晒。味道方面,以我呢个好少食蚝仔粥嘅人来讲,味道不错。有好多大大粒嘅蚝仔同方鱼(应该系).我食左两碗。蚝饼,都系好多蚝仔,但呢间冇俾辣椒酱蘸,好似争啲野咁,正常味鹅片,够入味,薄薄地,食落唔会韧,但我对佢垫地个啲豆腐更有兴趣 韮菜猪红,啲猪红唔系车仔面个啲咁细细粒,系大大旧嘅,味道我觉得正常,但我个朋友话有啲腥。。。最后差不多都是我食……我地仲叫左支狮威埋单295.唔贵。。。。下次同为食屋企人再食过
,所以就拣左呢间潮州打冷店。
)。
韮菜猪红一碗。得我同另一个朋友食。。最后食唔晒。

我地仲叫左支狮威
埋单295.唔贵。。。。
下次同为食屋企人再食过
无价钱