2013-07-21
晚上同朋友喺LCX睇完吉卜力首间海外精品专卖点经已差唔多10点,结果唔少食店都准备收炉,所以啦啦临冲去iSQUARE揾嘢食!睇左水牌一定决定朋友食过嘅「火头山」,立即杀上去!上到去咁夜梗系无人,仲食紧嘅只剩翻一台人,所以等都唔使等,不过一去到经已系Last Order时间,所以我哋都好快咁决定好食咩!一坐底著见到特别Menu「鱿鱼筒饭餐」,不过每日限定供应10个,正谂紧应该无嘅时侯,侍应竟然话有,到底系有多定无人叫,真系无人知啦哈哈。一Set有饭又有面,不过鱿鱼筒太硬身,糯米则太淋太黏,绝对称唔上好味,试过就好。讲起火头山,拉面绝对系佢哋主打,今次我试嘅盐味拉面水准超高,碗中央一颗咸咸的脆梅,就系山头火拉面嘅标记,不过个人并唔太钟意食XD盐味汤底非常好喝,有浓烈嘅海盐味道,但又唔会好咸,有机会我好想要亲眼看他到底点整呢个汤底XD另一位朋友点了近期人气急升嘅「沾面」,面条其实无咩味,所以面汁相对较咸,不过其实食沾面好易中伏,就算你喺日本都系咁话,火头山应该算系中上了。另外叫了煎饺子,虽然有啲㶶左(相片系特意反转再影嘅),不过真系超好食,必点之选!饮品就朋友点的牛奶抹茶,还不错的。值得一赞
睇左水牌一定决定朋友食过嘅「火头山」,立即杀上去!
上到去咁夜梗系无人,仲食紧嘅只剩翻一台人,所以等都唔使等,不过一去到经已系Last Order时间,所以我哋都好快咁决定好食咩! 一坐底著见到特别Menu「鱿鱼筒饭餐」,不过每日限定供应10个,正谂紧应该无嘅时侯, 侍应竟然话有,到底系有多定无人叫,真系无人知啦哈哈。 一Set有饭又有面,不过鱿鱼筒太硬身,糯米则太淋太黏,绝对称唔上好味,试过就好。 讲起火头山,拉面绝对系佢哋主打,今次我试嘅盐味拉面水准超高,碗中央一颗咸咸的脆梅,就系山头火拉面嘅标记,不过个人并唔太钟意食XD
盐味汤底非常好喝,有浓烈嘅海盐味道,但又唔会好咸,有机会我好想要亲眼看他到底点整呢个汤底XD 另一位朋友点了近期人气急升嘅「沾面」,面条其实无咩味,所以面汁相对较咸,不过其实食沾面好易中伏,就算你喺日本都系咁话,火头山应该算系中上了。 另外叫了煎饺子,虽然有啲㶶左(相片系特意反转再影嘅),不过真系超好食,必点之选! 饮品就朋友点的牛奶抹茶,还不错的。
值得一赞嘅系店员服务超好,虽然经已准备打烊,而且得翻我哋一台客,不过仍然好好招呼,仲会主动为我哋加水!
题外话/补充资料:
唔知系咪赶收铺,最后张单计错数每人都只系食左6x蚊,面对呢个意外嘅折扣,我哋决定默默接受(掩面)