2024-07-24
后宫呢个名好衬呢间店,虽然知道地址,佢唔算易揾,招牌唔太起眼,要好留心先发现到,而且火锅店要落地库,带著一点神秘。落到去俾我感觉好阔落,唔会有压迫感,最特别系楼梯右手边有个小厅,可以供客人唱k,一边打边炉一边唱k都几正👍另外设有两间VIP房,都有k唱,怕羞嘅食客可以预订。本身谂住叫秘制沙嗲锅,但朋友见到花胶鸡锅就俾佢吸引住,佢话养颜㖞🤣。呢个锅有惊喜😱竟然成只鸡放上枱,鸡好嫩滑鲜甜,一d都唔鞋口,最好味系个汤,好浓味(愈耐愈浓),感觉冬天饮会好暖身。最后都忍唔住叫左个稻庭乌冬,乌冬吸左汤嘅精华,超正😋火锅配料叫左鲜墨丸,鲜虾丸,水鱿,鳝片,全部海鲜类😂墨丸好弹牙,入面仲有粒粒墨鱼粒,真材实料。水鱿爽口,打边炉必叫,重点份量好多🤭另外我地仲叫左两款小食:麻辣陈皮鱼旦,份量又系劲多,四十几蚊至少有廿粒,仲平过出面街边笃鱼旦。打边炉当然唔少得叫返支啤酒,花脸呢款啤酒第一次见,顺便叫左碟金沙黄金鱼皮送酒,黄金鱼皮食落唔油,唔会有油腻感。