2017-05-10
最中意就系打边炉 一年四季都要打!上年朋友介绍左谦记俾我一试就爱上 今日做完野一行四人又尼到谦记 一坐低侍应已经即刻攞左啲酱料俾我地混酱 哩度有我最like既芫茜 有好多打边炉既地方都冇提供 有好多款汤底拣 我地今次拣左醉鸡锅(跟半只鸡) 哩度既汤底真系整得有诚意 食到有药材味同酒味 好足料 绝对唔系所有汤底都好似清汤一样 个侍应都好好教埋我地点整只鸡先好食 个侍应系有啲多口不过有互动都好既最紧要食得开心写完纸啲野唔洗十分钟已经摆满哂成张枱 安格斯牛柳粒-必食 唔洗全熟 好有咬口 本地手切肥牛-我地系想叫牛颈脊 叫错左 不过都唔错 肥瘦适中 都几有牛味手打墨鱼滑-必食 弹牙 暂时食过最好味既墨鱼滑水晶奶黄包-必食 成日觉得甜野同咸既汤底点会夹 但哩个一试难忘 个皮唔会林back back 奶黄甜度适中 停唔到口鹅肠-好肥美 好爽口 鹅肠真系要有脂肪痴住先好食仲有好多其他野唔记得影相 净系挂住食🙈😂最尾仲有甜品送哩度价钱系比较贵不过物有所值既
写完纸啲野唔洗十分钟已经摆满哂成张枱
安格斯牛柳粒-必食 唔洗全熟 好有咬口