2022-07-29 13 浏览
今日星期五同男朋友撑枱脚仔,决定去打边炉奖励下辛苦咗成个礼拜嘅自己!话明系要奖励自己,所以肉类方面我哋都拣咗高级啲贵少少嘅价钱嚟食~好多时候出面啲任食放题系预咗重量多过重质,预咗唔系咩靓肉,不过为咗唔蚀,都会塞自己食到几多得几多~我地叫咗美国特选牛肩胛 $288 再加咗 $30升级个猪肉做日本鹿儿岛黑豚肉。呢个价钱系星期五、六、日、公众假期及前夕嘅价位,平日嘅话会再平啲啲~佢呢个价钱已经包括咗可以任食呢个级数嘅牛同猪,仲包埋任食鸡髀肉、唔同嘅海鲜例如日本带子、广岛蚝、青口、蚬等等;而熟食方面就有唔同口味嘅鸡翼、串烧、炸物、饮品同雪糕,性价比嚟讲其实都值。果然系「一分钱,一分货」!啲肉一送到上枱已经睇得出系高等靓肉:美国特选牛肩胛呈鲜红色,完全睇到系好新鲜,唔会有啡色瘀血嘅位;而个日本鹿儿岛黑豚肉块块分明,肥脂嘅部份亦都好靓,超正!我哋冇乜点攞丸食,因为想食多啲肉~不过蔬菜方面我哋都攞咗好多,尤其系鸡脾菇、冬菇、金菇,对于我咁钟意食菇类嘅人嚟讲简直系天堂!