2010-10-22 380 浏览
难得的星期六,难得的朋友们都放假,难得得的天气又开始凉凉地,所以拣左打边炉黎联谊下。平时多数只会去旺角,但今日特别地选了葵兴这屋村酒楼,因为撞正红日,怕多人,所以去左呢度。一行六人,7pm 去到,还好一早订左位,如果唔系真系有d难度。第一时间点野食,食物种类其实间间都系果d,但呢间酒楼就好在唔会点漏单,点几多,o黎几多。order 第一转的时候,因为谂住一定会俾少,所以样样都写多d份量,跟住就搞到成台都系食物。好不容易 KO 哂d野之后,跟住每次落单都想清楚数量才点,食物黎得好快,叫多几次之后,仲可以直接同d楼面姨姨讲,"我想要........",纸都唔使写,转过头就拎左俾我地!虽然任饮的饮品只有酸梅汤和竹庶茅根水,但当你order 左第一次之后,佢地就会好自动自觉不停 refill,唔使我地再叫,佢地又会好欣勤咁不停加水 (汤底),服务真系好好!由七点食到十一点,准备埋单时,佢地话有汤水和生果盘送,打边炉都有呢d野送,真系好!埋单总计,每位HKD 101,真系抵食!而且仲食得好开心!!!友人说呢度d小菜都好好味,咁要找天再来试试啊!>0<

友人说呢度d小菜都好好味,咁要找天再来试试啊!>0<
2010-10-16